Hareketli hafta sonu

Konya hafta sonunda yine çok yoğun günlerinden birini yaşadı. Eski Başbakan, yeni başbakan, bakanlar, milletvekilleri, AK Parti yöneticileri, belediye başkanları, bakan yardımcıları, genel müdürler, herkes Konya’da idi. Adeta ülkenin nabzı Konya’da attı.

Hareketli hafta sonu
Yayınlanma:

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, önceki başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı, Tarım Bakanı, İçişleri Bakanı, Kalkınma Bakanı, Milli Eğitim Bakanı Konya’daydılar. Belediye Başkanları, Bakan Yardımcıları Harun Tüfekçi ve Orhan Erdem; Konya’nın eski ve şimdiki milletvekillerinin yanı sıra civar illerin milletvekilleri de buradaydılar.

Öncelikle Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan başkanlığında Vali Yakup Canbolat’ın da bulunduğu Konya’nın ulaşım sorunlarıyla ilgili bir toplantı Valilik binasında yapıldı. Böyle bir toplantı genelde alışık olunan bir toplantı değildir ama kim düşündüyse çok yerinde bir toplantı olmuştur. Konya’nın her türlü ulaşım sorununun masaya yatırıldığını belirten Bakan Arslan, Konyalılar olarak umut edelim, bu ulaşım sorunlarımıza bir an önce çözüm bulsun.

Protokol temel atma töreninden önce Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nun oğlunun nikahına katıldılar. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in kıydığı nikahın haliyle şahitliğini yapanların sayısı da oldukça fazlaydı. Tüm bakanların şahit olduğu nikahta nikah cüzdanını geline mi damada mı vereceği konusunda kararsız kalan Başbakan Yıldırım katılanlardan yardım istedi. Sonunda damada “ben nikah cüzdanını sana veriyorum sen de gerçek sahibi olan geline ver” diyerek damada takdim etti.

Aile temellerinin atıldığı bu güzel nikah merasiminden sonra Konya için güzel iki temelin atılmasına geçildi. Kayacık’taki Lojistik Merkezi’nin temeliyle birlikte Konya Yüksek Hızlı Tren Garı’nın da temeli atıldı.

Burada hem eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hem de Başbakan Binali Yıldırım birer konuşma yaptılar. Bir kere başta şunu söylemeliyim. Ahmet Davutoğlu’nun konuşması mükemmeldi. Yani daha evvelki konuşmalarıyla kıyaslanınca, bana göre siyasi hayatı içerisindeki en güzel konuşmayı yaptı. Konuşmasında AK Parti’nin yaptıklarını anlattı. Ardından Konya’nın sorunlarına değindi ve en sonunda da Konyaspor’un uğradığı haksızlığı belirtti.

Ahmet Davutoğlu’nun çizdiği doğrultuda Başbakan Yıldırım da tüm sorunları çözmek için elinden geleni yapacağını belirtti. Hatta Konyaspor konusunda da, “en hafif şekilde atlatılması konusunda elinden geleni yapacağını” söyleyerek Konyalı taraftara da bir moral vermiş oldu.

Tüm bunların yanında en önemli açıklamalar da Ulaştırma Bakanı Arslan’dan geldi. Birçok ulaşım projesinin gidişatını anlatan Arslan, Konya çevre yolunun 22 km’sinin bu sene sonunda biteceği müjdesini verdi. Bakan Arslan, 49 km.si için de yarın ihaleye çıkılacağını belirtti.

Konya’nın yatırımlarının konuşulduğu ve daha fazla yatırımlara kavuşturulacağının anlatıldığı hafta sonunda ayrıca gazeteci büyüğümüz Uğur Özteke’nin oğlunun düğünü de vardı.

Bu vesileyle tüm bu yatırımların Konya’ya hayırlar getirmesi; Konyaspor’un uğradığı haksızlığa çözüm olması dileğimi belirtirken; aynı zamanda Milletvekili Hocamız Sayın Mehmet Babaoğlu’na ve de Gazeteci üstadımız, Uğur Özteke’ye de çocuklarının mürüvvetlerinin hayırlara vesile olmasını diliyor ve her iki büyüğümü de her iki gelin ve damadı da ayrı ayrı kutluyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.