Hastane Çalışanlarına Kat Hizmetleri Eğitimi Verildi

Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan temizlik çalışanlarına ‘Kat Hizmetlerini Geliştirme ve Uyum’ konulu eğitim programı düzenlendi.

Hastane Çalışanlarına Kat Hizmetleri Eğitimi Verildi
Yayınlanma:

Yaklaşık 45 gün süren ve 83 kursiyerin katıldığı programın sertifika törenine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Mut, Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Sezgin, hastane idarecileri ile birlikte çok sayıda temizlik görevlisi katıldı.

Her yaş ve seviyeden insanın hayatının her döneminde eğitime muhtaç olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “ ‘Beşikten mezara kadar ilim’ düşüncesi bizlerin yaşam felsefesinin temelini oluşturmaktadır. Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdiğimizi artık gelişim dönemine geçtiğimizi daha önceki konuşmalarımda sık sık tekrarlamıştım. Şu anda binalarımız, yataklarımız ve cihazlarımız son derece modern ve kullanışlı durumda. Hastanelerimizde kalite ve verimliliği artırma yolunda gerekenleri yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu nedenle bizler artık bu tür eğitim konularına ağırlık vermekteyiz. Yaptığımız eğitimler ile kendi değerimizi kendimiz oluşturacağız. Eğitimler sayesinde hem biz, hem siz hem de toplum kazanacak” dedi. Eğitim programına katılımın son derece yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Koç, “Sağlık tesislerimizde görev yapan herkes takımın bir elemanıdır. Takım ruhu olmazsa, takımın elemanları üzerlerine düşen görevleri yerine getirmezse başarılı olmak mümkün değildir. Sizlerin verilen eğitim programına çok istekli ve aktif bir şekilde katılmış olduğunuzu öğrenmek gerçekten bizleri son derece sevindirdi” diyerek eğitim programına katkı sağlayan Selçuklu Halk Eğitim Merkezi’ne ve turizm fakültesine teşekkür etti.

Hastane ortamında ailesinden uzak bir şekilde düzenlenmiş olan eğitim programına düzenli olarak katılan ve başarılı olan kursiyerlere özverilerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Mut’ da, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi’nin değişik başlıklar altında çok sayıda yaygın eğitim programı düzenlediğini vurguladı. Kurumlardaki hizmet standartlarının yükseltilebilmesinin ancak eğitim faaliyetleri ile olabileceğini belirten Mut, “Halk eğitim merkezimizde 7’den 77’ye hitap eden yaklaşık 3400 program yer almaktadır. Bu programlardan bir tanesi de kat hizmetlerini geliştirme ve uyum eğitimi adı altında hastanemizde sonuçlandırmış olduğumuz bu programdır. Bundan sonra da diğer hastanelerimizde de benzer eğitim programlarının planlanmasını ve çalışmaların yapılmasını temenni ediyorum” diyerek İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve hastane yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitim programını başarı ile tamamlayan 83 temizlik görevlisine protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Program toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.