Havada bağlama çalıp türkü söyledi

Eskişehir'de mahalli sanatçı Ömer Ulutaş, yamaç paraşütüyle havalanıp gökyüzünde bağlama çalarak türkü söyleme hayalini gerçekleştirdi- Sanatçı Ulutaş:- "Sanatımı havada icra ettim. Çok mutlu oldum, hayalim gerçeğe dönüştü"

Havada bağlama çalıp türkü söyledi
Yayınlanma:

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de 22 yıldır müzikle ilgilenen Ömer Ulutaş, yamaç paraşütüyle gerçekleştirdiği uçuşta bağlama çalıp türkü söyledi.

Ulutaş, İnönü ilçesinde 230 metre yüksekliğindeki C Tepesi'ne gelerek, uçuş eğitmeni Sedat Şişman'dan yamaç paraşütü hakkında bilgi aldı.

Uçuş öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ulutaş, müziğe 1992'de başladığını, 2013'te Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Eskişehir Yöresel Saz ve Ses Sanatçısı" unvanı verildiğini söyledi.

Gökyüzünde bağlama çalmak için iki yıldır plan yaptığını belirten 32 yaşındaki Ulutaş, "Hayatımda ilk kez yamaç paraşütüyle uçacağım. Hava şartları da gayet güzel. Gökyüzünde bağlama çalıp türkü söyleyeceğim ve hayalimi gerçekleştireceğim" diye konuştu.

Ulutaş, bağlama çalmayı çok sevdiğini dile getirerek, bu uğraşısını karada ve denizin üzerinde yaptığını, sıranın gökyüzüne geldiğini ifade etti.

Havada, karada ve denizde bağlama çalma üçlemesini tamamlayacağını anlatan Ulutaş, "Bağlama aşkımı semada icra etmeye çalışacağım" dedi.

- Hayalim gerçeğe dönüştü

Daha sonra Şişman ile yamaç paraşütüyle tandem (ikili) uçuş gerçekleştiren Ulutaş, yaklaşık 5 dakika gökyüzünde kalarak bağlama çalıp türkü söyledi.

Uçuşun ardından düşüncelerini dile getiren Ulutaş, çok heyecanlandığını belirterek, "İlk önce dengemi sağlayamadım. Heyecandan detone oldum. Biraz da korku vardı ama sonra alıştım. Sanatımı havada icra ettim. Çok mutlu oldum, hayalim gerçeğe dönüştü" ifadelerini kullandı.

Şişman da havacılığa meraklı herkesi Eskişehir'in İnönü ilçesine davet etti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.