Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım. Bunu bilmesi lazım. Ey Kemal Efendi, 39 vatandaşım benim orada hayatını kaybetti. CHP denince aklımıza ne geliyor? onlar geliyor." dedi.

Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak lazım
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanÜsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nin ardından beraberindekilerle metro ile Üsküdar'dan Ümraniye'ye geçti.

Ümraniye Meydanı'nda toplanan vatandaşlara seslenen Erdoğan, Üsküdar'dan Ümraniye'ye 17 dakikada geldiklerini söyledi.

Geçmişte çekilen sıkıntıların artık çekilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Çünkü hep ne dedik? Yol medeniyettir dedik. Ne dedik? Su medeniyettir dedik. Ne dedik? Temizlik medeniyettir dedik. Bu CHP zihniyeti, Hekimbaşı çöplüğünde benim halkımı ölüme mahkum etti mi? Burada bizim vatandaşlarımız maalesef öldü mü? İşte bu tür çöplük denince akla ne gelir? CHP zihniyeti gelir. Bu zihniyette işte orada olduğu gibi maalesef pislik vardır. Böyle geldiler ve milletimiz de bunlara bir daha buralarda inşallah bu fırsatları vermeyecek." ifadelerini kullandı.

'Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım"

İstanbul'un geçen çeyrek asırda nereden nereye geldiğinin en güzel ispatının Ümraniye olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık çeyrek asır önce, 1993 yılında Ümraniye'yi neyle hatırladığımızı az önce söyledim. Hekimbaşı çöplüğünü Kılıçdaroğlu'na da hatırlatmak lazım. Bunu bilmesi lazım. Ey Kemal Efendi, 39 vatandaşım benim orada hayatını kaybetti. Siz vardınız siz. CHP denince aklımıza ne geliyor? onlar geliyor. Peki bu patlamadan sonra yöneticiler kimi suçladı biliyor musunuz? Elbette kendilerine toz kondurmamışlardı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırmış, bunlar da suçu mecburiyetten dolayı burada ev yapan Ümraniyelilere atmışlardı. Sanki birileri bu insanlara başlarını sokabilecekleri bir ev veya bu evi yapabilecekleri düzgün bir yer göstermiş, onlar zorla o çerin çöpün ortasında ev yapmışlar gibi. TOKİ var mıydı? Yok. Yaptı mı böyle şeyler? Yok? Çözüm var mı? Yok. İşte biz geldik, çözüm..."

"Bu metro hattı bir sinyaldir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2B meselesinin halledilmesi, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla Ümraniye'deki kimi kötü görüntülerin tarihe karıştığını ve karışmaya devam ettiğini bildirdi.

İlçede yapacak halen çok şey bulunduğunu belirten Erdoğan, "Açılışını yaptığımız metro hattı nedir? İşte bunun sinyalidir. Bu metro hattı bir sinyaldir. Ümraniye'nin değerine değer kattı, değer katacak. Hele bu metro hattı Sabiha Gökçen'e kadar uzandığında Ümraniye'nin değeri bir kez daha artacak." diye konuştu.

Bütün bunların kendi kendine olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bütün bunlar çalışmayla oldu, emek vermeyle oldu, alın teriyle oldu. Türkiye'de bir, yüreğini ve emeğini ortaya koyarak çalışanlar var, bir de gece gündüz boş boş konuşanlar var. Biz hep çalıştık, çalışanlarla birlikte olduk." ifadesini kullandı.

'Kudüs'ümüzü, ilk kıblemizi evelallah kimseye kaptırmayacağız'

Türkiye'nin kendisine açıkça yöneltilen dış tehditler karşısında ne kadar sağlam duruş sergileyebilirse, milleti içeriden çökertmeye yönelik oyunların o derece zayıflayacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Bizim ülkemize belki de en önemli hizmetimiz işte bu tür iç çatışma ve çekişme, çökertmek senaryolarını etkisiz hale getirmiş olmamızdır. Dikkat ederseniz son 4 yıldır milletimizin farklı kesimlerini devletine, hükümetine karşı tahrik etmeye yönelik sayısız tezgah kurulmuştur. Şimdi kardeşlerim benim sizden isteğim şu; Önümüzde bir Kudüs var. Kudüs'e karşı ne dedik? Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Çünkü unutmayın, İslam dünyası nereye bakıyor? Türkiye'ye bakıyor. Bunlar Gezicilerle olmaz, bunlar 'Gezi' dediler her yeri ateşe verdiler. Bunlar, çukurcularla olmaz. Bunlar, 17-25 Aralık darbesinin arkasındaki FETÖ'cülerle olmaz. Öyleyse şimdi hep birlikte bir şey yapacağız, Rabiamız. Ne var burada? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte birlikte bizler de Kudüs'ümüzü, ilk kıblemizi evelallah kimseye kaptırmayacağız. Kudüs'ümüz üzerinde oynanan oyunlara karşı çarşamba günü yaptığımız İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi'nde zaten gereğini yaptık. Yayımladığımız sonuç bildirgesi, deklarasyon en ideal şekilde yerini buldu, bulacak. Biz dik duracağız, kimseye prim vermeyeceğiz." 

Vatandaşlara, "Birbirimizi Allah için sevmeye var mıyız? Ayrılıkçılara pirim vermemeye var mıyız?" sorusunu yönelten Erdoğan, "Unutmayın Rabbimiz ne buyuruyor, 'Ancak inananlar kardeştir.' Biz kardeşiz. Bizi, Türkü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Boşnağı, Arnavudu bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Birbirimizi sadece Allah için seveceğiz. Çünkü biz kardeşiz. Öyleyse bu gün bu anlamlı günde Üsküdar-Ümraniye metro hattının tüm halkımıza tekrar hayırlı olmasını niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.