Helallik isteyen öğretmenlerine ellerinde çiçeklerle gittiler

Farklı kentlerden Erzurum'a gelen öğrencileri, sosyal medyadan yayımlanan videoyla "Ben artık yolun sonundayım" diyerek helallik isteyen emekli öğretmen Mukaddes Coşkun'u evinde ziyaret etti.

Helallik isteyen öğretmenlerine ellerinde çiçeklerle gittiler
Yayınlanma:

Erzurum'da, sosyal medyadan yayımlanan videoyla "Ben artık yolun sonundayım" diyerek öğrencilerinden helallik isteyen emekli öğretmen Mukaddes Coşkun'u, farklı şehirlerde yaşayan öğrencileri, Hababam Sınıfı filminden etkilenip bir araya gelerek evinde ziyaret etti. 

Öğrencilerinin çiçek takdim edip "Hocam asıl sen bize hakkınızı helal et" diyerek helallik aldığı Coşkun, gözyaşlarına hakim olamadı.

Erzurum Lisesinde yaklaşık 35 yıl görev yaptığı için "efsane öğretmen" olarak bilinen ve disiplininin yanı sıra öğrencilerine sevgisiyle anılan Mukaddes Coşkun'u (73), 1986'da mezun olan öğrencisi Tuğrul Babaoğlu, Palandöken ilçesindeki evinde yaklaşık 1 ay önce ziyaret edip İstanbul'da düzenleyecekleri bir etkinliğe davet etti.

Yaşının ilerlemesi ve bazı rahatsızlıkları nedeniyle etkinliğe katılamayacağını söyleyen Coşkun'un "Ben artık yolun sonundayım çocuklarım, hepiniz hakkınızı helal edin" şeklinde konuşması, öğrencisi tarafından kaydedildi ve görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

Türk sinemasının efsane filmlerinden "Hababam Sınıfı"nda öğrencilerin "Mahmut Hoca"yı hastanede ziyaret etmesinden esinlenen öğrencileri, Coşkun'a sürpriz ziyaret yapmak amacıyla arkadaşlarına çağrıda bulundu.

mahmut-hoca.jpg

"Hocam asıl siz bize hakkınızı helal edin"
Videoyu izleyen ve Erzurum'un yanı sıra farklı şehirlerde de yaşayan Coşkun'un eski öğrencileri ile Erzurum Lisesi'nin öğrenci ile öğretmenleri, efsane öğretmenlerine sürpriz yapmak için bir araya geldi.

Bazıları Coşkun'un yetiştirdiği öğrencilerden olan öğretmenlerin de yer aldığı 150 kişi, Coşkun'un Palandöken'deki evinin bahçesinde toplandı.

Eve giren eski bir öğrencisinin bahçeye çıkmasını istediği Coşkun, karşısında eski öğrencileri ile lise öğrencilerini görünce şaşkınlık yaşadı.

Öğrenciler daha sonra Coşkun'a ellerindeki gül ve diğer çiçekleri takdim edip ile "Hocam asıl siz bize hakkınızı helal edin" diyerek helallik aldı. Coşkun, öğrencilerinin bu sürprizi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

"Geride 10 binlerce talebesi var"
Erzurum Lisesi Müdürü Selami Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Coşkun'a yaptıkları sürprizin diğer öğretmen ve öğrencilere de örnek olması isteyerek "Mukaddes Hocam lisemizde 3 efsane öğretmenden birisi. Öğretmenimizin rahatsız olduğunu ve çocuklardan helallik almak istediğini duyduk. Biz de eski ve yeni öğrencilerle hocamızı ziyarete geldik. Helallik aldık." diye konuştu.

Güneş, 126 yıllık lisede çok az kişinin 30 yılı aşkın süreyle öğretmenlik yaptığını belirterek "30 yılı aşkın görev yapan öğretmenlere efsane diyoruz. Gerçekten Mukaddes Hocam da lisemizde efsaneleşmiş birisi. Geride 10 binlerce talebesi var. O talebelerle buluşmasını istedik." dedi.

Mukaddes Coşkun ise gördüğü kalabalık karşısında duygulu anlar yaşayarak "Herkese teşekkür ediyorum. Buraya kadar zahmet etmişsiniz, ben okula gelirdim." ifadelerini kullandı.

Halen eğitim gören öğrencilere seslenen Coşkun, şöyle devam etti:

"Sevgili öğrenciler, ben eski öğrencilerime bağırdığım zaman bana kızıyorlardı. Şimdi siz de belki öğretmenlerinize kızıyorsunuzdur ama bakın onlar şimdi bana kızmıyorlar. O vakit kızdıkları halde şimdi diyorlar ki 'İyi ki kızmışsınız.' Onun için siz de öğretmenlerinize kızmayın, derslerinize çalışın. Çalışkan çocuklar hayatlarını her zaman rahat ve huzurlu yaşıyor."

"Emeklerimi fazlasıyla almış oldum"
Coşkun sürpriz ziyaretin kendisini çok duygulandığına işaret ederek "Duygularım o kadar yoğun ki ağlıyorum. Hepinize teşekkür ederim. Verdiğim emeklerimi fazlasıyla almış oldum, hakkım helaldir." dedi.

Konuşmasının ardından öğrencileri tarafından Coşkun'a plaket verildi. Coşkun ve öğrenciler geçmiş yılları yad ederek bir süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.