Herkes Eski iPhone'larını Satıyor

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın satışa çıkmasıyla birlikte iPhone 6 ve önceki iPhone modellerinin ikinci el satışında patlama yaşanıyor.

Herkes Eski iPhone'larını Satıyor
Yayınlanma:

ABD'de birçok Apple müşterisi operatörler aracılığı ile cihazlarını yeni iPhone modellerine yükseltmek için sözleşmelerini yeniliyorlar. Buna bağlı olarak online alışveriş devi eBay ve Gazelle'nin paylaştığı veriler, sadece bir yıl eski iPhone'lar için, yani iPhone 6 serisi için çok daha büyük bir satış pazarı oluştuğunu gösteriyor.

TEŞVİK VAR

ABD'nin önde gelen operatörleri erken yükseltme programlarıyla daha fazla kişinin en son iPhone modeline yükseltme yapmasını teşvik ediyor. Apple da iPhone Yükseltme Programıyla kullanıcıların her yıl yeni bir akıllı telefona sahip olabilmelerini sağlıyor.

300-500 DOLARA iPHONE

eBay, Amazon, Gazelle, Glyde ve diğer satış sitelerinde bir yıllık iPhone'ların 300-500 dolar arasında alıcı bulduğu söyleniyor. iPhone satışları Apple'ın gelirinin üçte ikisini oluşturması nedeniyle bu konu Cupertino merkezli şirket için kritik bir öneme sahip.

eBay, bir yıllık modellerin Eylül 2013'ün ilk yarısında ABD iPhone satışlarının yüzde 43'ünü oluşturduğunu bildiriyor. Bu rakam 2014 yılında yüzde elli, bu yıl ise yüzde 52'ye yükselmiş durumda.

KULLANILMIŞ iPHONE İLMAK İÇİN EN İYİ ZAMAN

Peki kullanılmış iPhone satın almak için en iyi zaman nedir? eBay ve Gazelle temsilcileri yeni bir iPhone modeli açıklanmadan önce sitede yer alan bir önceki modellerin birkaç hafta büyük bir düşüş yaşadığını söylüyor. Yani satıcıların çoğu bunu isteseler de önleyemiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.