Hurma ye sağlıklı kal

Ramazan ayında iftar ve sahur sofraların vazgeçilmezi hurma sıcak günlerde hem açlığı hem de susuzluğu önlüyor

Hurma ye sağlıklı kal
Yayınlanma:
Güncelleme:

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tezgahlardaki yerini alırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Kilosunun 10 lira ile 50 lira arasında değişen hurmalar sağlık açısından da insan vücuduna olumlu etkiler sağlıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezi yiyeceği olan hurmaların satışları esnafların da yüzünü güldürüyor. Hurmanın susuzluğa iyi geldiğini söyleyen Mevlana Çarşısı esnaflarından Enes Makine, “Yaz aylarının yaşadığı şu günlerde sahurda tüketilen hurma gün boyunca insanı hem susatmıyor hem de çabuk acıkmasını önlüyor” diye konuştu.
“SUSUZLUĞU ÖNLÜYOR”
Hurmanın daha çok Ramazan aylarında tüketildiğini söyleyen Enes Makine, “Ramazan ayında hurmaya olan ilgi yoğun. İftar sofrası denilince ilk akla gelen şey hurma oluyor. Peygamber Efendimiz (S.a.v.)’in ‘Müminin sahurunun hurma ile olması ne güzeldir. Oruçlu hurma ile iftar etsin. Çünkü hurma bereketlidir’ sözünün anlamı ile hem iftar hem sahur soflarında bol bol tüketmeliyiz. Çünkü sahurda tüketilen hurma gün boyunda kişide hem açlık hissini yaratmayacak hem de su ihtiyacının hissetmesini engelleyecek” diye konuştu.
KAN YAPICI ÖZELLİĞİ VAR
Hurmanın doyurucu özelliğinin yanında kan yapıcı özelliğinin olduğunu da dikkat çeken Makine, “Hurma lifli ve sağlıklı bir yiyecektir. Bu nedenle kan şekeri dengeler ve kolesterol içermez. Ayrıca hurmanın kan yapıcı özelliği bulunuyor. Bunun yanında hurma kilolu insanlar için ideal bir yiyecektir, zayıflatma özelliğini içinde bulundurur” dedi.
EN ÇOK MEDİNE HURMASI TERCİH EDİLİYOR
Her bütçeye göre hurmanın olduğunu ifade eden Makine, “Özellikle ince kabuklu Medine hurması olan Mebrum hurmasını daha çok satıyoruz. Ama bunun yanında duble iri olan hurma tercih ediliyor. Ayrıca Kudüs, İran, Tunus hurmalarımız da tercih ediliyor. Medine Hurmalarımızı 25-35 lira arasında satıyoruz10 liradan başlıyor, 50 liraya kadar çıkıyor” ifadelerini kullandı. (Berati Ertan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.