Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı hizmete açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi, Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı'nı restore ederek hizmete açtı.Belediye Başkanı Kazım Arslan, konağın açışında...

Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı hizmete açıldı
Yayınlanma:

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi, Hüzni Baba Tarih Edebiyat ve Musiki Konağı'nı restore ederek hizmete açtı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, konağın açışında yaptığı konuşmada, Yozgat’ta kent kimliği oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Yozgat Belediyesi olarak kentin zengin kültürel yaşamını gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bulunduğumuz yer Yozgat’ın en eski konaklarının olduğu yer. Burada amacımız Fatih Cami’nden itibaren Hüzni Baba Konağı, Divanlıoğlu Konağı, Başçavuş Camine kadar uzanan bölgede bir gezinti alanı oluşturuyoruz. Karslıoğlu Konağı’nın olduğu yerden itibaren çevre düzenlemesi yaptık. İnşallah yaptığımız bu çalışmalarla İstanbulluoğlu Mahallesinin kent kimliğini yeniden ortaya çıkaracağız."

Arslan, Yozgat’ta 1879-1936 yılları arasında yaşayan ve asıl adı Mehmet Bahaddin olan Hüzni Baba’nın isminin verildiği konakta, tarih, edebiyat ve musiki konularında sosyal faaliyetler icra edileceğini vurgulayarak, mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda kına gecelerinin de yapılabileceğini kaydetti.

Hüzni Baba’nın 90 yaşındaki oğlu Fahrettin Öncül'ün de katıldığı açılışın ardından protokol üyeleri konağı gezdi.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.