Huzurevi sakinlerinden sergi

Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelli yaşlıların yaptığı el işi ürünlerden oluşan eserlerin sergisi açıldı.

Huzurevi sakinlerinden sergi
Yayınlanma:

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile huzurevi işbirliğiyle düzenlenen el sanatları kursuna katılan engelli ve yaşlıların hazırladığı el işi ürünlerin yer aldığı sergi, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve protokol üyelerinin katılımıyla açıldı.

Kaymakam Çenet, burada yaptığı konuşmada, öğrenme ve üretimin insan hayatında doğumundan ölünceye kadar devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Huzurevi sakinlerinin kişisel becerilerini geliştirebilmelerinin hem sağlık açısından hem de vakitlerini değerli hale getirebilmeleri açısından çok önemli olduğunu bildiren Çenet, "Büyüklerimiz kendi tabirleriyle huzur buldukları bu ortamda bir birinden güzel ve değerli eserler ortaya çıkartmışlar. Bu konuda emek sarf eden hem hocamıza hem müdürümüze ben teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek bir çalışmaya imza atmışlar." diye konuştu.

Huzurevi müdürü Emin Tamtürk ise, usta öğretici Halil Basri Uluğ'un destekleriyle yok olmaya yüz tutan eserlerden oluşan nayla, serender, gemi, kağnı ve tablo gibi birçok eseri huzurevinde kalan yaşlıların yaptığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.