“İç ve dış borcumuz artıyor”

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Adayı Ahmet İnoğlu, Türkiye’nin 'ekonomik' durumu ile ilgili bir rapor yayınladı.

“İç ve dış borcumuz artıyor”
Yayınlanma:

SP Milletvekili Adayı Ahmet İnoğlu, hazırladığı ekonomik raporu 5 başlık halinde kamuoyu ile paylaştı. Raporun ülke ekonomisinin son 12 yılda gelmiş olduğu vahim durumu yansıtmakta olduğunu ifade eden Ahmet İnoğlu, “TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre Haziran 2015’de işsizlik oranı yüzde 9.6’dır. Haziran 2014’de işsizlik oranı yüzde 9.1 idi. Yani son bir yılda işsizlik yüzde 0.5 artmıştır” dedi.

“FAİZ EKONOMİMİZİ PERİŞAN ETTİ”

Ahmet İnoğlu, “Ülkemizde üretim ekonomisine geçilmediği ve özellikle sanayi sektörü geliştirilmediği sürece işsiz insanımıza iş bulmak mümkün değildir. Dileğimiz üretim ekonomisine geçilerek işsiz insanlarımıza iş temin edilmesidir” diyerek, “Eylül 2015’e ait TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0.89 arttı. Yıllık enflasyon da yüzde 7.95 olarak gerçekleşti. TÜİK 2014 yılına ait büyüme rakamını yüzde 2,9 olarak açıkladı. Büyüme hızı 2014 yılı için öngörülen yüzde 4’lük büyüme hızından küçük oldu. 2014 yılı bütçesinden faize 49.9 milyar TL yaklaşık 50 milyar TL ödeme yapılmıştır. 2002’den 2014 yılı sonuna kadar olan 12 yıllık sürede bütçeden yapılan faiz ödemelerinin toplam miktarı 598,1 milyar TL’dir. Bu demektir ki bütçeden yıllık ortalama 49,8 milyar TL veya yaklaşık 50 milyar TL faiz ödemesi yapılmıştır. 2015 yılı bütçesinde faiz ödemeleri için ayrılan para 54 milyar TL’dir. Senenin ilk 8 ayında bütçeden yapılan faiz ödemeleri 38,4 milyar TL’dir. Faiz ülkemiz ekonomisini perişan etmiştir. Türkiye’nin iç ve dış toplam borcu sürekli artmaktadır” açıklamalarında bulundu. (Adnan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.