İHH'dan Suriyedeki yetimlere yardım

İnsani Yardım Vakfı (İHH) bayan kolları tarafından Suriye'deki savaş mağduru yetimler yararına bir toplantı tertip etti .

İHH'dan Suriyedeki yetimlere yardım
Yayınlanma:

Düzenlenen basın toplantısında  konuşan İHH Bayan Kolları Genel Başkanı Fatma Türk, İHH olarak 2011 seneninden itibaren yardımlarının aynı ritimde devam ettiğini ifade etti .

 

Mart ayı içinde beşinci yılı sona erecek altıncı seneye girecek bu savaş zamanı , dile pratik başka bir deyişle 2 ay değil, 5 ay değil, tam 5 senedir aynı ritimde devam ettiğini dile getiren Türk, "Suriye'li hanımefendiler 5 senedir orada çok pratik değil koşullarda hayat maçı veriyor.Çoğu trafikte kalmış, en güzel olasılıkla ise bizim konteyner kentlerimize yerleşme fırsatı bulmuşlar" diye konuştu .

 

"9 adet konteyner kent var ve 13 adet de çadır kentimiz var" diyen Türk, şu şekilde konuştu:

 

"Ben 5 yıl içinde 4 kez kardeşlerimizi ziyaret ettim. İnanın o konteyner şehirlerde dahi sizleri bağlasanız durmasınız duramassınız. Zira 17 metrekarelik meydanda , 2 yatak ve kişi sayısı kadar battaniye, ısınma tertibatı ve gün içerisinde 2 kere yiyecek sağlamak ediliyor. Bunun Için ulaşma imkan olan kişi sayısı yalnızca İHH'nın ihtiyacını karşıladığı 62 bin kardeşimiz, devletimizinin başka bir deyişle AFAD'ın baktığı kamplarda da hemen hemen 300 bin kardeşimiz kalıyor. Bu savaşta 5 milyon Suriyeli kardeşimiz hanelerini ayrılmak zorunda kaldı. Birleşmiş milletler bilgilerine göre 7 milyon Suriyeli'nin haneleri kullanılamaz duruma geldi."

 

Toplantıda bir araya gelen yardımlar ile Suriye'li yetimler için tekerlekli sandalye sağlamak edilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.