İkili eğitim sistemi tarih oluyor

Başbakan Binali Yıldırım bir okulda düzenlenen Karne Töreni sırasında öğrencilere müjdeyi verdi.

İkili eğitim sistemi   tarih oluyor
Yayınlanma:

                              

Başbakan Yıldırım, “2019 yılına kadar tekli eğitime geçeceğiz. Öğrenci sabah gelecek, akşam çok karanlığa kalmadan gidecek” dedi

 

Ankara’daki bir Ortaokulda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “2019 yılına kadar tekli eğitime geçeceğiz. Türkiye’nin her yerinde artık sabahçı-öğlenci olmayacak. 2019’a kadar 71 bin derslik yapmamız gerekiyor. En fazla 10 şehirde problemimiz var, diğerlerinde sorun yok, diğerleri hazır. Önümüzdeki yıldan itibaren 1’inci 5’inci ve 9’uncu sınıflar da yeni müfredatla eğitim ve öğretime başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

SIKINTILAR GİDERİLECEK

 

Başbakan Yıldırım tarafından bahsi geçen konu üzerine Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, tekli eğitim sistemi ile sabah çok erken saatlerde okula giden öğrencilerin ve akşam geç saatlerde okuldan çıkan öğrencilerin sıkıntılarının giderileceği öğrenildi.

 

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında tekli ve ikili eğitim sistemlerine tanımları yapılarak şu ifadelere yer verildi; Tekli Eğitim Sistemi’nden kasıt; öğrencilerin gün boyu eğitim aldıkları, daha somut ifade ile yaklaşık olarak 08.30 ile 15.00 arasında okula gittikleri sistem kastedilmektedir. Hali hazırda okullarımızın önemli bir kısmı zaten bu sistemle devam etmektedirler.

 

İkili Eğitim Sistemi’nden kasıt ise; öğrencilerin sabahçı-öğlenci olarak ayrıldığı, günün ikiye bölündüğü sistemdir. İkili Eğitimde bir kısım öğrencilerimiz sabah çok erken saatlerde okula gitmekte diğer bir kısım öğrencilerimiz ise akşam çok geç saatte okuldan çıkmaktadır. Tekli eğitim bu sorunları ortadan kaldıracağından zaten hedeflenen bir durumdur.

 

İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİNDE OLANLAR DA TEKLİ EĞİTİME GEÇİŞ YAPACAK

 

Bakanlığımızın son yıllarda büyük bir atılımla yapmış olduğu çok sayıda yeni okul ve derslik sayesinde öğrencilerimizin tamamı bahsedilen tekli eğitime geçmesi planlanmaktadır. Bu da öğrencilerimiz için Bakanlığımızca daha olumlu değerlendirilmektedir.

 

Bu sistemden kaynaklı öğretmen açığı olması mümkün değildir. Bütün planlamalar Bakanlığımız tarafından yapılmakta olup gerektiğinde yine bakanlığımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmaktadır. (R. Cihan Kaya)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.