İlk kez bir Avrupa maçına çıktık

Yeşil-beyazlılar, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda Shakhtar Donetsk ile karşılaştığı müsabakada ilk kez Avrupa kupası maçına çıktı.

İlk kez bir Avrupa maçına çıktık
Yayınlanma:

Konyalı futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği mücadelede, tribünlerinin tamamı doldu. Yeşil-beyazlı taraftarlar, tüm oyuncuları maç öncesinde tribünlere çağırıp destek verdi. Shakhtar Donetsk taraftarına ayrılan bölüm ise boş kaldı.

Basın mensupları da maça yoğun ilgi gösterirken, 30'u yabancı basın olmak üzere toplam 190 medya çalışanı maça akredite oldu.


- Kocaman ve Fonseca'dan zorunlu değişiklik


Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u yendikleri maçın kadrosunda zorunlu bir değişiklik yaparak takımını Shaktar Donetsk karşısına çıkardı.

Tecrübeli teknik adam, Antalyaspor maçında kadroda bulunan ancak Avrupa kupalarındaki cezası nedeniyle kadroda yer almayan Dimitar Rangelov'un yerine forvet hattında Bajic'e şans verdi.

Eskişehirspor'la yapılan özel maçta sakatlanan ve maçtan önce oynayıp oynamayacağı belli olmayan Ioan Hora ise 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca ise liglerinde Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldıkları maçın kadrosundan bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Fonseca, Dinamo Kiev maçında ilk 11'de yer alan ancak sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçının kafilesine dahil edilmeyen Srna'nın yerine Butko'ya 11'de yer verdi.


- Atiker Konyaspor taraftarından bayraklı destek

Yaptıkları koreografilerle adından sıkça söz ettiren kuzey kale arkası tribündeki Konyaspor taraftarı, oyuncuların fotoğraf ve forma numarasının bulunduğu ve çeşitli simgelerin yer aldığı10 bin 500 bayrakla takımlarına destek verdi.

Taraftarlar "Selamün aleyküm Avrupa biz geldik" diyerek tezahürat yaptı.


- Maçta geniş güvenlik önlemi


Konya Emniyet Müdürlüğü, maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini arttırdı.

Stada gelen futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.