İltica eden folklorcular için flaş hamle!

Macaristan'a giden 16 kişilik halk oyunları ekibinden 11’inin dönmemesi üzerine başlatılan soruşturma derinleştiriliyor. Türkiye, ülkeye dönmeyen 11 kişi için İnterpolü de devreye soktu.

İltica eden folklorcular için flaş hamle!
Yayınlanma:

Son dönemde benzeri dernekler üzerinden lisans alanlar inceleniyor. Türkiye’ye dönmeyen 11 kişinin akibetinin öğrenilmesi, Macaristan’da mı yoksa başka ülkeye mi geçtiklerinin belirlenmesi için ise İnterpol üzerinden bilgi talebinde bulunuldu. Savcılık, emniyet ile Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişlerinin incelemeleri sürüyor. Soruşturma kapsamında grubu yurtdışına götüren organizasyon şirketinin sahibi Y.K.’nın ifadesine başvuruldu. Y.K., yurtdışına götürdüğü kişilerin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılarının bulunmadığını, hepsinin savcılıktan sabıka kaydı aldığını söyledi.

LİSANS ALANLARA İNCELEME

Farklı mesleklere mensup ve hepsi 20 yaş üstü 16 kişilik gruba, Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulubü Derneği üzerinden halk oyunları ekibi lisansı çıkarılması da inceleniyor. Halk oyunlarıyla ilgisi bulunmayan bu kişilere nasıl lisans çıkarıldığı araştırılıyor. Benzeri dernekler üzerinden son dönemde çıkarılan lisanslar da mercek altında.

GRİ PASAPORTA DENETİM

Halk Oyunları Federasyonu’nun onayının ardından resmi yazıyla Ankara Emniyeti Pasaport Şube’sinde gri (hizmet) pasaportu verilmesi de inceleme konusu. Bundan sonra uluslararası turnuvalar, milli müsabakalara katılanların dışında gri pasaport talepleri detaylı araştırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.