İnternet kullanıcılarına bir müjde daha

İnternet kullanıcılarının baş belası olan Adil Kullanım Kotası ile ilgili yeni düzenleme Ağustos'tan itibaren yürürlüğe giriyor

İnternet kullanıcılarına bir müjde daha
Yayınlanma:

BTK Adil Kullanım Kotasını 3 Katına Çıkartmaya hazırlanıyor. Change.org tarafından bir kampanya başlatılmış ve kampanya büyük ses getirmişti. Haberin üzerine görüşen BTK'dan sonuç çıktı. Kullanıcıların Adil Kullanım Kotası (AKK) olarak bildiği internet indirme limiti bugün BTK'da yeniden düzenlenerek 3 katına çıkartılma kararı alındı.

KOTA 3 KATINA ÇIKIYOR

2016 yılında yeni bir plan oluşturularak internette başlatılan kampanyalar doğrultusunda Adil Kullanım Kotası yeniden düzenlendi. İlgili açıklama maddesi ise şöyle; "Yaşanan teknolojik gelişmeler ve artan tüketici talepleri göz önünde bulundurulduğunda sabit ve mobil internet erişimlerinde uygulanmakta olan Adil Kullanım Kotası sonrası hızın iyileştirmesi ve tüketicilere karşı şeffaflığın arttırılması amaçlanmaktadır."
 
AKK KAÇ OLACAK?

Açıklamalar baz alındığında özellikle başlatılan kampanyanın da etkili olduğunu görülüyor. Bir kullanıcı Adil Kullanım Kotası'nda ortalama 50 - 75 GB arasında kullanırken kota aşımı sonrası hız tüm paketlerde 3 Mbps'e kadar düşüyor. 

Yeni düzenleme ile 50 - 75 GB olarak Adil Kullanım Kotası sınırı bulunan kullanıcı artık 150 GB'a kadar kullanım imkanına kavuşacak. Yayınlanan raporda planlama tarihi 18 Ağustos 2016 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.