İran'da korkunç bilanço!

İran devlet televizyonu, ülkede devam eden protestolarda gece boyunca 9 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran'da korkunç bilanço!
Yayınlanma:

Yaşanan son ölümlerle birlikte Perşembe günü başlayan eylemlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi.

Yüksek enflasyon, işsizlik ve hayat pahalılığı nedeniyle ülkenin muhafazakar kentlerinden Meşhed'de başlayan gösteriler hızla birçok diğer kentine yayılmış ve gün geçtikçe rejim karşıtı bir karaktere bürünmüştü.

"İRAN'A KARŞI VEKALET SAVAŞI"

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, protestoların arkasında ABD, İngiltere ve S.Arabistan'ın olduğunu savundu. Açıklamada, "Sosyal medya ağlarında yaşanan şey, İran halkına karşı bir vekalet savaşıdır" denildi.

RUHANİ'DEN MESAJ

Cumhurbaşkanı Ruhani ise, gösterilerin bir tehdit olarak değil, insanların sorunlarını görmek için bir fırsat olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

DALGA DALGA YAYILDI

İran'da eylemler ülkenin ikinci büyük kenti Meşhed'de başlamıştı. Meşhed'de hayat pahalılığını protesto için 28 Aralık Perşembe günü başlayan gösteriler, Cuma günü 12 şehre birden yayılmış ve rejim karşıtı bir renge bürünmüştü.

2 DEVRİM MUHAFIZI DA ÖLDÜ

Öte yandan, Reca News haber sitesine göre, İsfahan eyaletine bağlı Necef Abad ilçesindeki gösterilerde ise 2 devrim muhafızı ve 2 gösterici olmak üzere, 4 kişi hayatını kaybetti.

ANKARA'DA İRAN ALARMI

İran’da yaşanan toplumsal olayların ardından Ankara’daki İran Büyükelçiliği'nin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.