İranlı turistler zehirlendi

Konya'da İranlı 18 turist, kaldıkları otelde yedikleri akşam yemeğinden sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

İranlı turistler zehirlendi
Yayınlanma:

Konya’da İranlı 18 turist, kaldıkları otelde yedikleri akşam yemeğinden sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Turist kafilesi, tedavilerinin ardından taburcu oldu. 

Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle  her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen anma törenleri için Konya'ya gelen İranlı turist kafilesinde bulunanlar, kaldıkları otelde yedikleri akşam yemeği ardından mide bulantısı ve baş ağrısı şikâyetlerini otel yönetimine bildirdi. Otel personeli kafilede bulunan 18 turisti zehirlenmiş olabileceği şüphesi ile Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Öğlen yemeğinde balık, akşam yemeğinde ise tavuk yedikleri belirtilen turistlere acil serviste serum tedavisi yapıldı. İranlı turistler yaklaşık 3 saatlik tedavi sonrası taburcu edilirken durumlarının iyi olduğu açıklandı. Otele dönmek üzere taksi bulmaya çalışan turistler, hastane çevresinde yeterli sayıda taksi bulamayınca yoldan geçen bir toplu taşıma minibüsü kiraladı. Bazı turistler taksiyle bazıları ise minibüsle kaldıkları otele dönebildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.