İşçileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 1 Ölü, 23 Yaralı

Karaman’da freni patlayan midibüsün kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, sürücü ile birlikte 22 kadın işçi yaralandı.

İşçileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 1 Ölü, 23 Yaralı
Yayınlanma:

Kaza, merkeze bağlı Özdemir köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orman İşletme Müdürlüğü’nde geçici işçi olarak çalışan kadınları taşıyan İmdat E. idaresindeki 70 HD 553 plakalı midibüs, yokuş aşağı inerken freninin patlaması sonucu kontrolden çıkarak yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazanın duyulmasının ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve orman işletmeye bağlı ekipler sevk edildi. Kazada minibüste bulunan kadın işçilerden Melek Yanaç olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü ile birlikte 22 kadın işçi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi’ne ve özel hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 3 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

YARALI YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Kazayı haber alan işçilerin yakınları bilgi alabilmek için Karaman Devlet Hastanesi Acil Servis önüne akın etti. Bunun üzerine polis ekipleri, acil servis önünde güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Bu sırada hastaneye gelen ambulansları gören yaralı yakınları, ambulansta yakınlarının olup olmadığına bakmak isteyince arbede yaşandı. Yaralı yakınları, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ve bir doktorun yaralıların isimlerini okumasıyla sakinleşirken, bazı işçi yakınları da gözyaşı döktü. Kazada hayatını kaybeden Melek Yanaç’ın cansız bedeni savcının yaptığı incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Öte yandan, uçuruma yuvarlanan midibüs içerisinde bulunan işçilerin İş-Kur vasıtasıyla Orman İşletme Müdürlüğü’nde geçici olarak çalıştıkları öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.