“İSLAM’IN KALBİ KUDÜS” PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Ereğli Belediyesi ve STK’ların birlikte düzenlediği Prof. Dr. Caner Arabacı’nın konuşmacı olarak katıldığı “İslam’ın Kalbi Kudüs” adlı program Ereğli Belediyesi Kültür Merkezi’nde icra edildi.

“İSLAM’IN KALBİ KUDÜS” PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
Yayınlanma:

Oldukça yoğun ilgi olan program İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Kudüs temalı şiirlerin okunmasının ardından Mehteran gösterisi yapıldı.

            Programın açılış konuşmasını STK’lar adına KERİMDER Başkanı Duran Tıraş yaptı. Konuşmasında Kudüs’ün Müslümanlar için önemine değinen Tıraş; “Bu programın organizasyonunda başta Belediye Başkanımız Özkan Özgüven Bey olmak üzere emeği geçen herkese STK’lar adına teşekkür ederim” dedi.

            Daha sonra kürsüye gelen Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Müslümanlar olarak bir oyunla karşı karşıyayız. Bu oyun ne ilk ne de son olacaktır. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak ilan etmesinin altında farklı emeller yatmaktadır. Özellikle gençlere sesleniyorum. Uyanık olmalı, çok çalışmalıyız. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olarak Siyonistlere ve onların uzantılarına fırsat vermemeliyiz. Kudüs bizim kutsalımızdır. Kutsalımıza el uzatanlara ecdadımızın da yaptığı gibi misliyle karşılık vermesini biliriz. İnanıyorum ki zafer Müslümanların ve mazlumların olacaktır. Bu duygularla bizleri kırmayıp gelen Prof. Dr. Caner Arabacı hocamıza, bu programa destek veren STK’larımıza ve programımıza iştirak eden siz değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

            Prof. Dr. Caner Arabacı: “Kudüs Mekke ve Medine’den sonra İslamın üçüncü Harem-i Şerif’idir. Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs Peygamber izlerinin dolu olduğu mübarek bir yerdir. Kudüs’ün Türk Milleti açısından bir anlamı daha var. Ereğli neyse, Konya neyse Kudüs de bizim için o anlamı ifade eder. Hatta Konya, Ereğli fethedilmeden önce Kudüs bizim vatanımızdı. Kudüs elimizden çıkalı yüz yıl oldu. Bu ayrılık uzun değil mi? Bu ayrılığa son vermek gerekmez mi?. Kudüs’e sahip çıkmalıyız. Şayet Kudüs giderse Ereğli gider, Mekke gider, Medine gider. Çünkü Kudüs İslam’ın şerefidir, kalbidir. Bu duygularla Belediye Başkanımız Özkan Özgüven, STK’lar başta olmak üzere Ereğlilileri Kudüs hassasiyetinden dolayı tebrik eder, sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim” dedi.

            Program sonunda Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven Prof. Dr. Caner Arabacı’ya çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.