İsmail Kılıçarslan gençlerle buluştu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları” etkinliğinin konuğu gazeteci yazar İsmail Kılıçarslan oldu.

İsmail Kılıçarslan gençlerle buluştu
Yayınlanma:

Konya Meram Uluslararası Gençlik Akademisi’nde düzenlenen programı çok sayıda genç takip etti. Gençlere tavsiyelerde bulunan Yazar Kılıçarslan, “Sizin özgüveniniz çok yüksek olmalı. Kimse sizi yaşam tercihlerinizden, değerlerinizden dolayı aşağılamamalı. Bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsanız kendinizi geliştirebileceğiniz her alanda geliştirin” dedi.
Gezi Olayları sırasında Türkiye ile birlikte aynı anda 3 ülkede daha benzer olayların yaşandığını hatırlatan Kılıçarslan, “Gezi’den sonra Tayland, Mısır ve Brezilya’da yönetimler değişti. Sadece Türkiye’de istediklerine ulaşamadılar. Ülkemizde de farklı oyunlar düzenleyerek amaçlarına ulaşmak istediler ama başaramadılar. 15 Temmuz da bunun bir parçasıydı” diye konuştu.

“15 Temmuz şanlı bir direniş olarak tarihe geçti”
15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da okurlarıyla paylaşan Kılıçarslan, “20. Yüzyıl’da durdurulmuş darbeler olabilir ancak bir halkın çıplak elleriyle durduğu tek darbe girişimi 15 Temmuz olarak tarihe geçmiştir. O gece insanlık tarihinin en parlak direnişlerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Tankların köprüyü kapattığı haberini alınca ilk etapta 250-300 kişi köprüye yürüdük. O gece Allah bizden korkuyu kaldırdı. Darbeciler belki ilk anda ateş açsalardı hepimiz geri çekilebilirdik. Ama ateş için 15 dakika beklediler. Bu sürede biz üzerlerine yürürken dönüp arkamıza baktığımızda arkamızda binlerce insanın toplandığına şahit olduk” diye konuştu.
Söyleşiden sonra Yazar İsmail Kılıçarslan, okurlarına kitaplarını imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.