İsrail'in ihlalleri Aksa'nın kutsiyetine zarar vermeyi amaçlıyor

Filistin Başbakanı Hamdallah, "İşgalci gücün uygulamaları, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın tarihi statüsünü değiştirme, kutsiyetine zarar verme amacı taşıyor." dedi.

İsrail'in ihlalleri Aksa'nın kutsiyetine zarar vermeyi amaçlıyor
Yayınlanma:

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Kudüs'te yaşanan gerginlikten İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti.

Hamdallah, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi basına yaptığı açıklamada, "Tüm dünyaya söylüyoruz ki İsrail, işgale dayalı bir güçtür. Onun Kudüs'teki İslami ve Hristiyan kutsal mekanlar üzerinde hiçbir otoritesi yoktur." dedi.

İsrail'in Kudüs'te yaptıklarını "kabul edilemez" olarak niteleyen ve yaşanan gerginlikten İsrail'in sorumlu olduğunu kaydeden Hamdallah, "İşgalci gücün bu uygulamaları, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın tarihi statüsünü değiştirme, kutsiyetine zarar verme amacı taşıyor." diye konuştu.

Hamdallah, Aksa'nın bugünkü statüsünün Osmanlı devleti zamanında başladığını, İngiliz mandası döneminde devam ettiğini, ardından başlayan Ürdün idaresinin 1967'de İsrail'in işgalinden sonra da sürdüğünü hatırlattı. Filistin Başabakanı, "İsrail hükümeti, 2003'ten bu yana Aksa'nın bu durumunu değiştirmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.

İsrail'in Aksa'yı ibadete kapatmakla başlayan, kapılara elektronik dedektörler yerleştirmekle devam eden uygulamalarına karşı uyarıda bulunan Hamdallah, "Filistin yönetimi ve tüm Filistin halkı olarak ibadeti engelleyen, toplu cezalandırmaya giren, kutsal mekanlara giriş hakkını çiğneyen bu tehlikeli adımlara karşı çıkıyoruz." dedi.

Hamdallah, ayrıca, İsrail'in tüm uluslararası anlaşmaları ihlal eden suçlarına son vererek Filistin halkını ve kutsal mekanlarını korumak için uluslararası topluma sorumluluğunu üstlenme çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.