İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu: 20 Gözaltı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği, 'noter vurguncuları'na sabah vakti baskın yaptı! Örgütün lideri kumar oynarken yakalandı.

İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu: 20 Gözaltı
Yayınlanma:

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, lüks otomobillerin noter satışlarında dolandırıcılık yaparak çok sayıda kişiyi mağdur eden çıkar amaçlı suç örgütününe yönelik, İstanbul ve Kocaeli'nde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 20 kişi gözaltına alındı.

KUMAR OYNARKEN YAKALANDI

Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen kişinin kumar oynarken yakalandığı ve operasyonun devam ettiği öğrenildi.

NASIL DOLANDIRIYORLAR?

Bu arada, suç örgütü üyelerinin, araçlarını satmak için internette ilan veren vatandaşları arayarak kurdukları fason galerilere çağırdığı ve burada güvenlerini kazanarak araçların satışını özellikle akşam saatlerine denk gelecek şekilde noterlerde yaptırdığı belirlendi.

İKİNCİ EL ARAÇTA AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ

Zanlıların vatandaşlara paranın banka havalesi ile yapılacağını söylediği ve bu yönde banka havale, EFT ekranlarının kendilerine gösterildiği ancak herhangi bir para havalesinin yapılmadığı ve bu şekilde çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği, parasını almak konusunda ısrarlı olan vatandaşlara ise duruma göre ya bir senet verildiği ya da vatandaşın tehdit edilerek olayın peşini bırakmasının istendiği tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.