İşte hükümetteki yeni görev dağılımı

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu. Bozdağ, kabine revizyonundan sonra yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından başbakan yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.

İşte hükümetteki yeni görev dağılımı
Yayınlanma:

Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ oldu.

Bakanlar Kurulu sonrası kameralar önüne çıkan Bozdağ'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Başbakan yardımcılarının görevlerine dahil düzenleme yapıldı.  

Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu doğrudan Sayın Başbakanımıza bağlı olarak çalışacaktır.

Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir."

Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay'la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından;

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir.

Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak.

Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir.

SORU & CEVAP

-MESCİD-İ AKSA GERİLİMİ GÜNDEME GELDİ Mİ?

Müslümanların ortak kutsal mekanı hakkında alınan tedbirler ve uygulanan kararlar bütün İslam dünyasında büyük bir infiale yol açmıştır.
Bu uygulamalar asla kabul edilemez. Din ve vicdan hürriyetine aykırıdır. İnsan haklarının açıkça ihlalidir.

İsrail hükümetini bu uygulamaları derhal sonlandırmaya başta cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün yetkililer davet etmişlerdir.
Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Burası sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak mabedidir. İsrail hükümeti Kudüs’ün ve mescidi aksanın kutsiyetine saygı duymak ve korumakla yükümlüdür.

Eğer İsrail bütün sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkarsa buradaki olayların başka sonuçlar doğurmasından Türkiye olarak endişe ederiz.

-ALMAN ŞİRKETLERİNE FETÖ SORUŞTURMASI İDDİASI SONRASI BAŞLAYAN TARTIŞMALAR.

Türkiye’de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli bir yatırım ortamı vardır.
Ancak son günlerde Almanya dışişleri ve ekonomi bakanlarının gündeme getirdiği konular üzerinden Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetleri tartışma konusu haline geldi.

Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızı bizzat açıklama yaptılar.
Herhangi bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamaktadır.
Buna rağmen tartışmalar bitmedi.

İşin aslı şudur FETÖ ile iltisak ve irtibatı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili yürütülen soruşturma nedeniyle bu şirketler hakkında İnterpol vasıtasıyla bilgi talebinde bulunulmuştur.

Bu şirketler arasında Almanya’da olanlar da vardır.
Almanya ile yürütülen süreçte bir iletişim sorunu olduğu tespit edilmiştir.

Burada yaşanan problemler de bu mekanizmadan kaynaklanmıştır.
Bu iletişim hatası tespit edilmiş ve bu hata nedeniyle Almanya’dan istenen bilgi talebinden sarfı nazar edilmiştir. Bu bilgi talep hafta sonu geri çekilmiştir.
Bu bilgi talebi de Almaya şirketleri ile ilgili değildir. Türk şirketleri ile ilgili yürüyen bir soruşturma kapsamında İnterpol üzerinde yürütülen rutin bir soruşturmadan ibarettir.

-KUZEY IRAK BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU YAPILIRSA HABUR SINIR KAPISININ KAPATILMASI GİBİ BİR YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

Bugün Bakanlar Kurulu’nda bu konu görüşülmedi

-ADİL ÖKSÜZ’ÜN ALMANYA’DA OLDUĞU İDDİASI İLE İLGİLİ

Adil Öksüz’ün Türkiye içinde görüldüğüne ilişkin zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor. Aynı şekilde Almanya’da ve başka ülkelerde görüldüğüne dair de ihbarlar geliyor.

Son günlerde de Almanya ile ilgili gelen bir ihbar söz konusu.
Her ihbarı bu konuda devletimizin ilgili kurumları değerlendiriyor.

Henüz doğruluğu teyit edilmiş değil.

-TEK TİP KIYAFET UYGULAMASINDA GELİNEN SON AŞAMA NEDİR?

Adalet bakınız yeni görevine başladı. Adalet bakanlığını yürüttüğü bir çalışma var. Tamamlandıktan sonra değerlendirmesi yapılacaktır.
(Hero tişörtü giyenlerin gözaltına alınması) Terör örgütünün talimatıyla bunu giyenlerle işin aslını bilemden giyenler arasındaki ayrımı adli makamlar mutlaka yapacaklardır.

-“TARİKAT ÜYELERİ SAKARYA VALİSİNİ MAKAM KOLTUĞUNA OTURTTU” İDDİASI SONRASI BAŞLAYAN TARTIŞMALAR

Ben görüntüleri izlemedim. Sakarya valisi Ordu’dan son kararname ile Sakarya’ya atandı. Bu görüntülerle ilgili bir görüşme yapmadım
Yeni atamadan sonra çok sayıda tebrike gelen olur. Beyana itibar etmek doğru olandır.
Ama bir inceleme yaptıktan sonra daha doğru bilgi verebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.