İzzet Türkyılmaz: “Çok Tehlikeli Bir Takımız”

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Selçuklu Belediyespor forması taşıyan İzzet Türkyılmaz, takımını ve ligin dinamiklerini tbf.org.tr için değerlendirdi.

İzzet Türkyılmaz: “Çok Tehlikeli Bir Takımız”
Yayınlanma:

Selçuklu Belediyespor, sezonda geride kalan on iki haftada aldığı dokuz galibiyetle dördüncü sırada bulunuyor. Konya temsilcisi, Türkiye Basketbol Ligi 13. Hafta maçında 9 Aralık Cumartesi günü Ankara’da Türk Telekom’a konuk olacak.

“BAŞANTRENÖRÜMÜZ SERKAN ERDOĞAN ESKİ TAKIM ARKADAŞIM”

-Serkan Erdoğan başantrenörlüğündeki Selçuklu Belediyespor ile yollarınız nasıl kesişti?

İzzet Türkyılmaz: Aslında bu seneki planlarım arasında Türkiye’de oynamak yoktu. Gerçi Türkiye’de oynamaya soğuk bakmıyordum, sadece görüştüğüm takımlar ile anlaşma sağlayamamıştım. Serkan Erdoğan benim eskiden iki sene takım arkadaşımdı. Ben Ayvalıklıyım, yazın oradaydım. O da Cunda’da tatil yapıyordu. Denk geldik birbirimize ve bana bu sene ne yapacağımı sordu. Ardından kendisinin nasıl bir takım kurma hayali olduğundan ve hedeflerinden bahsetti. Söyledikleri benim çok hoşuma gitti, onunla çalışmak istedim. İyi de anlaştığım bir ağabeyim; beraber sahada olduğumuz zamanlarda da iyi anlaşıyorduk… Bu şekilde bu sezon beraber çalışmaya başladık. 

-Sporcu olarak çok iyi tanıdığın bir insanla antrenör - oyuncu ilişkisi kurmak senden nasıl bir etki yarattı, sana tamamen olumlu yansıdı mı bu durum?

Tamamen olumlu yansıdığını söyleyemem. Serkan Ağabey oldukça net bir insan; hissettiklerini hemen belli eden ve söyleyen biri ama bu durum bizim ilişkimize asla zarar vermiyor. Kendisi saha içinde de saha dışında da bana her şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. Ben de elimden geldiğince ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Aramız son derece iyi, bir problemimiz yok.

-Türkiye Basketbol Ligi’nin kalitesi her geçen sene artıyor. Sen nasıl yorumluyorsun ligin dinamiklerini?

Ben bu ligde en son yedi - sekiz sene önce Genç Banvitliler ile şampiyon olduğumuz zaman oynamıştım. O zamandan bu yana Türkiye Basketbol Ligi bayağı değişti… O dönemde üç tecrübeli oyuncumuz vardı, geri kalan herkes genç oyuncuydu. O kadroyla şampiyon olup Süper Lig’e çıkmıştık. Şimdi bütçeler inanılmaz noktalarda... TBL, çok daha kaliteli oyuncuların forma giydiği bir lig haline geldi. Umarım bu şekilde de devam eder…

“SERKAN AĞABEY DE BEN DE İSTATİSTİKLER ÜZERİNDE FAZLA DURMUYORUZ"

-Bazı maçlarda ciddi istatistiklerle ön plana çıktığını görüyoruz. Performansın, hangi durumlara göre daha yüksek hale geliyor?

Benim takımdaki görevim biraz farklı. Bizim skorer oyuncularımız zaten var. Ben daha çok sahada her şeyi yapmaya çalışıyorum. Her maçın kendi hikâyesine göre performansım ve istatistiklerim değişebiliyor. Öbür yandan Serkan Ağabey’in benim istatistiklerim üzerinde çok durduğuna da inanmıyorum. Neticede benim belli görevlerim var ve onları yapmam gerekiyor. Bu sebeple ben de istatistikleri fazla önemsemiyorum. Ben uzun zamandır bu kadar süre almadığım için şu an çok mutluyum ve takımdaki sorumluluğum da beni çok mutlu ediyor. Ayrıca maç kazanıyor olmamız da şu an oyuncuların kâğıt üzerindeki durumundan çok daha önemli.

-Çok geç kurulan bir takımsınız. Bu sebeple elde ettiğiniz mevcut başarının şaşkınlık uyandırdığı da oldu... Bu konuda neler söylersin?

İzzet Türkyılmaz: Böyle güzel bir gidişatımız olacağını ben düşünüyordum. Tabii ki insanların şaşırması normal; çok geç bir araya geldik, doğru düzgün çalışamadık… Yalnız şu da unutulmamalı; şu anda bu takımda beraber forma giyen neredeyse herkesin yolu önceden kesişmişti. Birbirimize yabancı insanlar değildik. Ben bu takımdaki on kişiyle daha önce beraber oynamıştım. Genç oyuncularımız da çok yetenekli ve iyi karakterliler. Yabancılarımız desen onlar da çok doğru isimler. Tecrübeli oyuncuların hepsi eskiden arkadaşlar… Bu şekilde güzel bir kimya oluşturduk. Koçumuzla sinerjimiz de fazlasıyla iyi. Bu saydıklarım başarıyı getirdi diye düşünüyorum…

-Ligimizde takımların yabancı oyuncuları kritik roller üstleniyorlar. Sen yabancı takım arkadaşlarının doğru isimler olduğundan bahsettin. Onlarla ilgili bir parantez açar mısın?

William Daniels, skorer özelliği ile ön plana çıkan önemli bir isim; zaten şu anda da ligin en skorer üçüncü oyuncusu… Gerçek de bir takım oyuncusu aynı zamanda. Biz de setlerimizi çoğunlukla onu merkeze alarak kuruyoruz. Bu ligde onu durduracak çok az oyuncu vardır. O da aldığı sorumluluğu taşımayı gayet iyi biliyor. Hırvat oyuncumuz Fran Plepic de ligin en iyi şutörler biri, belki de en iyisi… Ona da iyi pozisyonlar hazırlıyoruz. Biz hazırlayamadığımız zamanlarda o kendisine pozisyon yaratmayı da çok iyi biliyor.

-Peki, takımınızın bu sezon için koyduğu hedef, kendisini görmek istediği nokta nedir?

Biz play-off takımıyız. Hedefimiz play-off sıralaması içinde yer almak. Normal sezonu bitirebileceğimiz en iyi noktada bitirip avantajlı bir pozisyonda play – off sıralamasına girmek istiyoruz. Sonrası o etapta belli olacak… Tabii şimdi bu kadar güzel galibiyetler almış olmamız hedeflerimizi de yükseltecektir. Yönetimimizin de böyle düşünmeye başladığına inanıyorum. Ben normal sezonu ilk dört sıra içinde tamamlayacağımıza inanıyorum.  Herkesin de farkında olduğu gibi; biz çok tehlikeli bir takımız. Play – off mesaisinde ne olacağı da hiç belli olmaz…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.