Kabızlığa iyi gelecek 5 doğal yöntem

Bağırsaklarınızdaki su oranının azalmasıyla birlikte ortaya çıkan kabızlık en zorlu bağırsak rahatsızlıklarından biridir. Özellikle sıcak havalarda yeteri kadar su içmemenin sonucunda karşılaşabileceğiniz bu rahatsızlıktan için doğal yöntemler kullanarak kurtulmak mümkün.

Kabızlığa iyi gelecek 5 doğal yöntem
Yayınlanma:

Bol su için
Öncelikle en doğal yöntem olan bol su tüketimini denemelisiniz. Bağırsaklarınız yeteri kadar su olmaması nedeniyle tıkanıklık yaşadığından vücudunuza istediğini vermeniz çok önemli. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin ve mutlaka bunu alışkanlık haline getirin. Aksi takdirde kabızlığınız devam eder ve bu da başka bağırsak problemlerine davetiye çıkarır.
Lifli yiyecekler yiyin
Aşırı şeker tüketmek ve gazlı içecekler içmek kabızlık şikayetinizi daha da arttıracaktır. Bu nedenle bu gibi yiyecek ve içeceklerden kaçınıp şekeri erik, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi bol lifli kuru meyvelerden almalısınız. Özellikle akşamları yatmadan önce yiyeceğiniz 4-5 tane kuru incir sabahleyin tuvalete daha kolay çıkmanızı sağlar.
Sıvı tüketin
Yemek seçimlerinizi bol sıvı içeren çorbalardan yana yapmanız midenizi ve bağırsaklarınızı oldukça hafifletecektir. Özellikle yemeklerden önce içeceğiniz bir kâse çorba sindiriminizin hızlanmasında çok etkilidir. Yemeklerden önce çorba tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde ne kadar rahatladığınızı çok kısa bir sürede fark edeceksiniz.
Spor yapın
Hareketsiz bir yaşam sizi kabızlıkla baş başa bırakır. Sağlığın en önemli şartlarından biri olan spor bu basit problemin çözümü için bile son derece önemlidir. Yemekten sonra yapacağınızı yürüyüşler ve gün içerisinde hareketli bir yaşam sizi kabızlıktan ciddi anlamda korur.
Tohumlardan yararlanın
Kabızlığa iyi gelen şifalı bitkiler yardımınıza koşabilir. Özellikle 2-3 çay kaşığı çemen otu tohumu ya da 1,5 çay kaşığı keten tohumu bağırsaklarınızın çalışmasında ve kabızlığı durdurmakta etkilidir. Aynı şekilde posasıyla birlikte tüketeceğiniz kuru erik ya da kuru kayısı hoşafı da bağırsaklarınızı rahatlatır ve tuvalete kolay çıkmanızı sağlar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.