Kapadokya'ya "kadınevi"

Uçhisar Belediyesi ile Doğuş Holding'in yürüttüğü çalışmayla düzenlenen kadınevi, hizmete açıldı

Kapadokya'ya "kadınevi"
Yayınlanma:

NEVŞEHİR (AA) - Uçhisar Belediyesi ile Doğuş Holding'in yürüttüğü çalışmayla düzenlenen kadınevi, hizmete açıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Uçhisarlı kadınların emeklerinin sergileneceği, törende yaptığı konuşmada, kadınevinin yapımında emeği geçen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e teşekkür etti. Kadınlara destek olunmaması durumunda toplumun güçsüz kalacağına işaret eden Karaaslan, kalkınmanın kadınlarla gerçekleşeceğini söyledi.

Doğuş Holding Turizm Grup Başkanı Naci Başerdem ise Uçhisar Belediyesi ve Şahenk inisiyatifiyle hayata geçirilen kadınevinin bölge insanına katkı sağlayacağını ifade etti. Başerdem, şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz topluma katkı sağlamak, doğal, kültürel ve tarihi değerlere sahip çıkmak, hepimizin hem kurumsal olarak hem bireysel olarak sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzu yeni bir projede daha yerine getirdiğimiz için büyük onur duyuyoruz. Belediyemiz ve Şahenk inisiyatifiyle atıl durumdaki iki binayı eğitim amaçlı bir kadın evine dönüştürdüğümüz için son derece mutluyuz, son derece keyifliyiz. Bu binalar, Uçhisarlı kadınların marifetli ellerinden, geleneksel yemeklerden leziz örneklerin sunulacağı bir restorana dönüşecek."

Konuşmaların ardından Başerdem, Karaaslan'a kadınevinin sembolik anahtarını teslim etti. Karaaslan ise Başerdem'e kadınlar tarafından yapılan nazar boncuklu tablo hediye etti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.