KARATAY BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDE NARKOTİK SEMİNERİ

Kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak, ''İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu İle Mücadele Farkındalığının Arttırılması'' faaliyeti kapsamında Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan personele Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından tarafından narkotik semineri verildi. Emniyet Müdürlüğü tarafından belediyelerde verilen seminer özellikle sahada görev yapan zabıta personelini narkotiğe karşı bilgilendirme amacı taşıyor.

KARATAY BELEDİYESİ  ZABITA  MÜDÜRLÜĞÜNDE NARKOTİK SEMİNERİ
Yayınlanma:

Seminer, Konya Narkotik Şube Müdürlüğü Sokak Suçları Büro Amiri Komiser Mehmet Karmak, tarafından verildi. Karatay Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen Seminerde; günümüzde narkotik suçların geldiği boyut, uyuşturucunun kaynakları, zararları ve bununla mücadele etme yöntemleri anlatıldı. Uyuşturucu kaynağı olarak özellikle yasadışı örgütlerin altını çizen Mehmet Karmak, uyuşturucu yaygınlığı ve kullanımının günümüzde çok ciddi boyutlara  ulaştığını, bunların esas amacının yeni nesli ruhsal,zihinsel,ekonomik olarak ele geçirmek olduğunu söyledi. Her türlü uyuşturucu kullanımının  temelinde bir zihinsel durum olduğunu, gençlerin bu hayat karartıcı maddeleri kullanmasının öncelikle zihinsel ve kültürel altyapısının hazırlanıp planlandığını, bunun en büyük örneğinin sigara olduğunu vurgulayan Mehmet Karmak'ın  yaptığı sunumun  ana başlıkları, çevremizde bu maddelerin kullanıldığı nasıl anlarız, bu maddeleri gördüğümüzde nasıl önlem alırız, çocuklar bu maddelerden nasıl uzak durur ,uyuşturucuların isimleri nelerdir gibi konulardan oluşuyor.

Gençlerin uyuşturucu illetine teslim edilemeyeceğini, bugüne kadar uyuşturucuyla yapılan mücadeleye verdikleri desteğin bundan sonra da devam edeceğini belirten Mehmet Hançerli ''Medyanın, bilginin, bilimin hız kesmeksizin ilerlediği, dönüştüğü bu zamanda  sürekli eğitimin önemini kavramış bir belediye olarak  belediyemizde görev yapan ekip ve personelin gerek kendi görevleriyle bağlantılı gerekse diğer konularda olup bitenin farkında olmasını ve görevlerindeki verimliliği yükseltmesini amaçlıyoruz. Buna yönelik her türlü eğitim, seminer ve konferansı önemsiyoruz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.