Karatay kent konseyi kadın meclisinden anlamlı ziyaretler

Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Görme Engelliler Haftası dolayısıyla; Görmeyenleri Koruma Derneği ve Altınokta Körler Derneğini ziyaret etti

Karatay kent konseyi kadın meclisinden anlamlı ziyaretler
Yayınlanma:

Görme engellilerin taleplerinin konuşulduğu ziyarette görme engellilerin sorunları ve çözüm yolları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Avşar; engelli vatandaşlara sahip çıkılması, onların topluma kazandırılması ve yaşama sevincini yitirmemeleri için çaba gösterilmesinin toplumsal bir görev olduğunu belirtti. Avşar; engellilerimizin, eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan spora, ulaşımdan psikolojik ve toplumsal desteğe ve sürekli bakıma kadar yaşadıkları her türlü sorunun çözümü noktasında bütün insanlığın üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Hayatı paylaşmak için engel yok

Engelli olduğu için hiç kimsenin toplumdan dışlanmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Aynur Avşar; engelli vatandaşlarımızın engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmesini ve onlara sevgiyle kucak açılmasının gerektiğini belirterek; AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana özellikle engelli vatandaşlara büyük hizmetler verdiğini ve engellilerin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığını ifade etti. 'Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur' diyoruz ifadelerine yer veren Avşar;  "Unutmayalım ki bugün sağlıklı olabiliriz ama yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. O zaman hepimiz birer engelli adayıyız. Aslında engel elde, gözde, ayakta değildir. Yürektedir. Varken işitmeyen kulakta, görmeyen gözde, hayra iyiliğe yürümeyen ayaktadır. Biz Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi. Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan ve Altınokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Şahin ise Kent Konseyi Kadın Meclisine teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.