KARSEM’den Robotik Ve Kodlama eğitimi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSEM) tarafından eğitimcilere 30 saatlik Robotik Kodlama kursu verildi.

KARSEM’den Robotik Ve Kodlama eğitimi
Yayınlanma:

Robotik Kodlama eğitiminde Temel Elektroniğe Giriş, Ardunio, Mekanik Yapı ve 3D tasarım ve Mekanik ve Elektronik Montaj konularında uygulamalar yapılarak, interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitime katılan öğretmenler okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik, elektronik bilgisi ve montajı gerektirmeden ufak çocuklar için özel hazırlanmış sökülüp takılabilir parçalarla modüler robotik uygulamalarını öğrenerek, eğitimde robot kullanımı ile okullarda çocuklara yönelik eğlenceli figürlerle robotik çalışmaları ve kodlama eğitimlerini uygulayabilecekler.

KARSEM tarafından düzenlenen Robotik eğitiminden sonra öğretmen Faruk Şahin, geliştirmiş olduğu robot uygulamaları ile öğrencilerine küçük yaşlarda kodlama ve robotik eğitimi vermiş olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Faruk Şahin, ayrıca her başlangıç için minik ve etkili bir desteğin çok önemli olduğunu ifade ederek, kendisinin robotik ve kodlama alanında ki çalışmalarının ilerlemesinde Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Kurulduğu günden bu yana düzenlediği programlarla mesleki kariyerin artırılmasında ve topluma bilgi ve beceri kazandırılmasında başarılı çalışmalar yürüten KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. Üniversite mezunları ve toplumun her kesiminin yaşam boyu öğrenim süreçlerinde yer almaları için ihtiyaç duyulan her alanda eğitim programları düzenleyerek, üniversite personeli ve öğrencilerin çeşitli meslek grubu mensuplarının ve diğer bireylerin bilgi ve becerilerini artırmak, mesleki kariyerlerini desteklemek amacıyla sertifika programları, kurslar, seminerler düzenleyerek danışmanlık sağladığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.