Kaza riskini 4 kat arttırıyor

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Emel Gönen, trafikte cep telefonu kullanımının kaza riskini 4 kat arttırdığını belirterek, “Kulaklık ile konuşmakta kaza riskini azaltmıyor” dedi.

Kaza riskini 4 kat arttırıyor
Yayınlanma:

Toplumsal hayatın en önemli araçlarından biri olan cep telefonu kullanımındaki kaza riskine dikkat çekmek isteyen TOTBİD, "Hayata Değil Cep Telefonuna Ara Ver" sloganıyla hazırladığı kamu spotuyla bu hayati konuya kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefliyor.

TOTBİD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Emel Gönen, teknolojinin gelişmesiyle birlikte son yıllarda en çok kullanılan iletişim aracının cep telefonu olduğunu kaydetti. Cep telefonunun hayatı kolaylaştırmasının yanında bir takım olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini işaret eden Doç. Dr. Gönen, “Bugün yaşanan trafik kazanlarının en önemli nedeni cep telefonu kullanmaktır. Araç içerisinde cep telefonu kullanımı kaza riskini 4 kat arttırıyor. Hatta kimi yayınlarda 9 kat arttırdığına dair bilgilerde mevcuttur. Ve handsfree kullanımda kaza riskini azaltmıyor onlarda sizi kazaya sürüklüyor” dedi.

EN ÖNEMLİ NEDEN

Doç. Dr. Gönen, direksiyonda cep telefonu kullanımının alkol gibi dikkat dağınıklığına neden olduğunun atını çizerek, Türkiye'de bir yılda gerçekleşen ortalama 569 bin 421 trafik kazasının yol açtığı yaklaşık 4 bin ölüm ve 124 bin 988 yaralanmanın sebeplerinden birinin araç sürerken telefonla konuşmak olduğunu kaydetti. (Mustafa Ekmekcioğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.