Kazakistan’dan Konya’ya ekonomik ziyaret

Kazakistan’ın Aktobe şehrinden gelen bir heyet Konya Ticaret Odası (KTO)'nı ziyaret ederek, yapılabilecek işbirliği konusunda görüştü.

Kazakistan’dan Konya’ya ekonomik ziyaret
Yayınlanma:

BAŞKAN SELÇUK ÖZTÜRK İLE GÖRÜŞTÜ

Aktobe Vali Yardımcısı Gali Najmedenoglu, Aktobe Ticaret Odası Başkanı Nurlibek Bekbolatoglu ve beraberindeki heyet KTO’yu ziyaret ederek Başkan Selçuk Öztürk ile görüştü.

İki heyet arasında yapılan görüşmelerde Aktobe Ticaret Odası ile her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade eden KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “İki ülke arasındaki ortak tarihi ve kardeşlik bağları, Türkiye-Kazakistan ilişkilerine özel bir anlam kazandırmaktadır. Kardeşlik ve akrabalık temelinde inşa edilen yakın işbirliğinin her alanda gelişmesinden büyük bir memnuniyet duymaktayız. Bilge Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev’in önderliğinde dünya çapında örnek gösterilecek şekilde bir gelişme gösteren Kazakistan’la işbirliğine önem vermekteyiz.

"HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ"

Geçtiğimiz Nisan ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti ile ikili ilişkilerin daha iyi bir seviyeye geleceğine inanıyoruz. Türkiye ve Kazakistan arasındaki köklü dostluk sayesinde bugüne kadar sorunsuz bir siyasi ilişki sergilenmiştir. Fakat bu ilişkinin ekonomik alanda istenilen seviyede olduğundan söz etmek mümkün değil. 2014 yılında karşılıklı ticaret hacmimiz 3,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durum, özellikle Rus ve Çin ekonomilerinin son dönemde yaşadığı krizler Türkiye ve Kazakistan gibi hızlı gelişen ülkelerin ticari işbirliğini daha önemli hale getirmiştir. İş dünyası temsilcileri olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin önümüzdeki dönemde ekonomik alanda üst seviyelere getirilmesi isteğini taşıyoruz. Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticareti kısa vadede 10 milyar dolara çıkarma hedefi bulunmaktadır. Bu hedefi gerçekleştirmek biz işadamlarına düşmektedir. Bizlerin karşılıklı işbirliği ve katkılarıyla en kısa zamanda bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Ziyaret vesilesi ile dostluk köprüsü kurduğumuz Aktobe Ticaret Odası ile her türlü işbirliğine açığız” dedi.

"YATIRIMA DAVET EDİYORUZ"

Başkan Öztürk konuşmasının ardından Konya ekonomisine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
Kazakistan’ın dünyaya daha hızlı açılması için Türkiye ile ekonomik ilişkilerini daha iyi seviyelere getirmek istediklerini belirten Aktobe Vali Yardımcısı Gali Najmedenoglu da, “Gelişen sanayisi ve ticareti ile Konya’nın Türkiye içinde önemini biliyoruz. Bu tanışma vesilesi ile ileride Konya ile daha fazla işbirliği içerisinde olabileceğimizi gördük. Konyalı yatırımcıları Aktobe’ye yatırıma davet ediyoruz” dedi.

"TİCARİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEK ADIMLARI ATMAK İSTİYORUZ"

Aktobe Ticaret Odası Başkanı Nurlibek Bekbolatoglu ise, “Oda olarak Konya Ticaret Odası ile kuracağımız işbirliği ortamında hem iki şehir hem de iki ülke arasında ticari ilişkilere katkı sağlayacağız. Ziyaret vesilesi ile Konya ile ticari işbirliğini geliştirecek adımları atmak istiyoruz” diye konuştu.

Bekbolatoğlu Aktobe’nin Konya ile işbirliği yapabileceği sektörler hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.