Kediye tekme ve yumruk atan askeri personel gözaltına alındı

Erzincan'da, bir orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yapan askeri personel gözaltına alındı.

Kediye tekme ve yumruk atan askeri personel gözaltına alındı
Yayınlanma:

Erzincan kent merkezindeki bir subay orduevinde, sivil giyinimli bir kişinin, yakaladığı kediyi yumruk ve tekme atarak işkence yaptığını gören vatandaşlar durumu adli makamlara bildirdi.

İhbarın değerlendirmesiyle aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Zanlı bu çerçevede düzenlenen tutanağın ardından askeri inzibatlarca yakalandı. 

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

 

Savunma Bakanlığından 'işkence' görüntülerine soruşturma

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığınca, işkence görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine soruşturma açıldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine açılan soruşturma doğrultusunda Bakanlık müfettişleri olay yerine gidecek.

Bakan Soylu soruşturma açıldığını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyada tepki geçen olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgilendiğini aktararak, konuya ilişkin adli ve idari soruşturma açıldığını kaydetti.

Valilikten açıklama

Erzincan'da, bir askerin orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yapmasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada yayımlanan "Erzincan Orduevinde bir askerin kediye işkence yaptığı" haberleri üzerine Valilik tarafından gerekli incelemenin başlatıldığını ifade etti.

Olayın failinin bir er olduğunu açıklayan Arslantaş, şu bilgileri aktardı:

"Yapılan incelemede olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan muhabere er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine 3 gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.