Kerem Yılmazer, kabri başında anıldı

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Muhittin Kerem Yılmazer, vefatının 12. yıl dönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı

Kerem Yılmazer, kabri başında anıldı
Yayınlanma:

İSTANBUL (AA) - Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Muhittin Kerem Yılmazer, vefatının 12. yıl dönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen törene katılan Yılmazer'in eşi Göksel Kortay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit haberleriyle yüreğinin yandığına işaret ederek, "12 yıl hem çok ağır, yavaş yavaş, kurşun gibi yüreğime oturarak, hem de çabuk geçti. Nasıl oldu 12 yıl? Şaşkınlık içerisindeyim. Nurlar içinde yatsın. Başka bir şey yapamıyoruz. Her yıl eşimizle dostumuzla gelip anıyoruz onu" ifadelerini kullandı.

Kortay 20 Kasım 2003'ten beri hiçbir şeyin değişmediğini belirterek, "Hala terör olaylarına bir sürü canlar kurban gidiyor. Aradan geçen 12 yıl içinde kim bilir kaç kişi öldü. Onların ailesine de, bütün şehitlerimize de rahmet diliyorum" dedi.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu da Türkiye'yi terörden, sanat ve kültür politikalarının kurtaracağına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Bir İstanbul beyefendisini, tiyatronun en sevilen insanını kaybettik ve onu bir teröre kurban verdik. Keşkelerle yaşanmaz belki ama bu keşke daha bir anlamı olacak bir keşke. Keşke, terör kurbanı olmasaydı. Keşke terörün asıl kurbanları olan, bu teröre alet olan gençler, kültüre ve sanata eğilselerdi. Aileleri ve devlet politikaları tarafından yönlendirilseydi. Gerçekten eğer biz sanata ve kültüre biraz önem verip, Anadolu'ya bir sanat bombardımanı yapsaydık, boş kalan gençleri doğruya yönlendirseydik, bugün terör ne bu kadar kurban bulurdu, ne de o yönlü bir kurban bulurdu."

Törene sanatçının ailesi ve Şehir Tiyatroları çalışanlarının yanı sıra sevenleri de katıldı.

Kerem Yılmazer, 2003 yılında Levent'te gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu, aracıyla kırmızı ışıkta beklerken hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.