Kerkük kuşatıldı: Haşdi Şabi ile Peşmerge...

Barzani liderliğindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 'Kürdistan referandumu'na hazırlandığı 25 Eylül yaklaştıkça Irak'ta ortam ısınıyor.

Kerkük kuşatıldı: Haşdi Şabi ile Peşmerge...
Yayınlanma:

Barzani, "Bedel ödemeye hazırız" açıklamalarıyla referandumda ısrar ederken Irak merkezi hükümetinden de hamleler gelmeye devam ediyor.

KERKÜK'Ü REFERANDUMA KATTI

KERKÜK’ün Barzani’nin planladığı bağımsızlık referandumuna katılması kararının ardında da Kerkük Valisi Necmeddin Kerim bulunmakta. Bayrak krizinde olduğu gibi yine Türkmen ve Arap vekiller anayasaya aykırı olan oylmayı boykot etmiş ancak Ağustos ayının sonunda açıklama yapan bölgesel yönetim yetkilileri şehirde sandıkların kurulacağını iddia etmişlerdi. 

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin teklifiyle, Irak Parlementosu, referanduma destek verdiğini açıklayan Kerkük Valisi Necmeddin Kerimi görevden uzaklaştırdı.

HAŞDİ ŞABİ İLE PEŞMERGE KARŞI KARŞIYA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani,Haşdi Şabi'nin bağımsızlık referandumuna karşı Kerkük'e girdiğini ve kendilerinin de kente Peşmerge sevkiyatına başladıklarını duyurdu. Fars haber ajansının haberine göre, Irak Meclisi'ndeki Türkmen Temsilci Hasan Turan yaptığı açıklamada, PKK'dan çok sayıda unsur ve Peşmerge'den iki Tugayın dünden itibaren Kerkük'ün muhtelif noktalarına konuşlandığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.