Kerkük patladı patlayacak!

Barzani’nin referandum dayatmasına bir oldu-bittiyle dahil ettiği Türk yurdu Kerkük istim üstünde.

Kerkük patladı patlayacak!
Yayınlanma:

1700 dolayında PKK’lının bulunduğu kentte güvenliği Barzani’ye bağlı Peşmergeler sağlıyor. Arap ve Türkmenler korsan referandumu boykot edecek. Bundan dolayı oy verme işlemleri sırasında bir karşılıklık ve gerginliğin yaşanmasından endişe ediliyor. Kerkük kent merkezinde Irak ordusunun zayıf olduğunu düşünen halk, Peşmerge ile burada bir süredir bulunan Haşdi Şabi arasında çıkacak olası bir sürtüşmenin durdurulamayacağından ve gerilimin çatışmaya dönme ihtimalinin olduğundan endişe ediyor. IKBY, özellikle Kerkük ve Süleymaniye kentlerine önceki geceden itibaren Peşmerge sevkiyatı yaptı ve tüm mahallelerde geçici kontrol noktaları oluşturdu.

TÜRKMENLERE TEHDİT

Öte yandan Irak’ın Diyala kentinde bir araya gelen Türkmen ve Araplar da referanduma tepki gösterdi. Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) çağrısıyla düzenlenen gösteriye katılan ITC Diyala İl Başkanı Züheyir Kasım, “25 Eylül, Diyala Türkmenlerine yönelik bir tehdittir. Bu bölgeyi IKBY’ye ilhak ederek Türkmenleri azınlık durumuna düşürmeyi planlıyorlar” diye konuştu.

Bu arada Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği ise yazılı bir açıklamayla Suriye'deki oyuna dikkat çekti. Açıklamada “Suriye’de terörle mücadele bahanesiyle bir Kürt devletçiği kurulmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nden, müdahale etmesini talep ediyoruz. Biz tüm imkanlarımızı ve ÖSO birlikleri arasında bulunan savaşçı evlatlarımızı Türkiye’nin emrine vermeye hazırız” denildi.

SÜLEYMANİ KERKÜK'E GELDİ

Türkiye Barzani’nin can damarı Habur’da tatbikata başlayarak Barzani’ye mesaj verirken, İran da Barzani bölgesini vurmaya başladı. Bu arada İranlı ünlü General Kasım Süleymani’nin bölgeye geldiği ve Kerkük’te olduğu öğrenildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Referandum krizinin yaşandığı Irak’ın Kerkük kenti Türkmen Cephesi’ne ateş açılınca karıştı. Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.