Keşke dikey yapıya müsaade etmeseydik

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen "Dönüşen Şehir Konya, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalıştayı"nda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Bu şehri korursak da biz koruyacağız, bozarsak da biz bozacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Akyokuş’a çıktık, şöyle şehre bir baktık ve iki yeri işaret ederek dedi ki, ‘Keşke şu iki kalabalık silüeti yaptırmış olmasaydık, müsaade etmeseydik” dedi.

Keşke dikey yapıya müsaade etmeseydik
Yayınlanma:

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nin düzenlediği "Dönüşen Şehir Konya, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalıştayı"nda konuştu. Konya'nın yapılaşma sorunuyla ilgili konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ile arasında geçen diyaloğu kürsüden anlattı.

'BOZARSAK DA BİZ BOZACAĞIZ'

“Bu şehri korursak da biz koruyacağız, bozarsak da biz bozacağız” diyen Sorgun, Akyürek'le arasında geçen diyaloğu şu sözlerle ifade etti:

“Başkasına çevreci, kendimize değiliz. Gelin, yollar geniş olsun, sosyal alanlar daha büyük olsun, yeşil alanlar daha büyük olsun. Herkesin bahçeli evi olsun, arabasını bahçesine koysun, otoparka ne ihtiyaç olsun? Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Akyokuş’a çıktık, şöyle şehre bir baktık ve iki yeri işaret ederek dedi ki, ‘Keşke şu iki kalabalık silüeti yaptırmış olmasaydık, müsaade etmeseydik’ Şimdi ben o iki yeri söylemeyeyim. Eğer keşkelerimiz fazla ise zarardayız. ‘İyiki’ler fazla ise kârdayız. Konya’ya haksızlık etmememiz lazım.”

ERDOĞAN DA“İSTANBUL'A İHANET ETTİK BEN DE BUNDAN SORUMLUYUM” DEMİŞTİ

Ekim ayında Esenler'de düzenlenen "Şehir ve STK Zirvesi"nde İstanbul hakkında değerlendirmelerde bulunanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Estetikten, incelikten ve köklü medeniyet değerlerimizden yoksun tekdüze bir mimari anlayışının giderek yaygınlık kazandığını görmekten üzüntü duyuyorum. İstanbul’a ihanet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.