Kılınçel: Konya’da kriptocu FETÖ’cüler var

Konya Aydınlar Ocağı’nda Türk Donanmasını hedef alan ‘FETÖ Terör Örgütü’nü anlatan emekli Astsubay Bahri Kılınçel, “Kriptocu FETÖ’cüler bulunmadığı sürece Konya’da FETÖ ile mücadelede başarıya ulaşılması mümkün değildir” dedi.

Kılınçel: Konya’da kriptocu FETÖ’cüler var
Yayınlanma:

Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, “FETÖ Terörü Türk Donanmasını Niçin Hedef Aldı?” sorusunu gündemine alarak sorgulayan emekli Astsubay Bahri Kılınçel, Konya’da kriptocu FETÖ’cülerin faaliyetlerine devam ettiklerini ve bunların bulunmadığı sürece FET terör örgütüyle mücadelede asla başarıya ulaşmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Konya İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen sohbette, hain FETÖ Terör Örgütü’nün Poyrazköy, Casusluk, Amirallere Suikast, Ergenekon ve Balyoz gibi dâvalarla Deniz Kuvvetleri’nin 400 personelini tutukladığını dile getiren emekli Astsubay Bahri Kılınçel, “Türk Donanmasının 30 yıllık geriye doğru geleceğini kararttılar. Türk Donanması’nın 90 yıllık birikimini ortadan kaldırmaya çalıştılar.” dedi.

 

İLK DONANMAYI SELÇUKLULAR KURDU

Gözünden vurularak öldürülen Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 2002’de yazdığı Köstebek adlı kitapta; Fetullahçı Terör Örgütü’nün “Fethullahçılar Türkiye’de Mevleviler, Bektaşiler, Cerrahiler gibi salt dinsel inancını yaşamaya çalışan bir cemaat değildir. Uluslararası alanda at koşturan, son derecede tehlikeli bağlantılarıyla, ekonomik kaynakları ve eğitim kurumlarıyla, Türkiye’nin yüz yüze olduğu en tehlikeli tehdit odağı” olduğunun dile getirildiğini belirten Kılınçel, Türk Donanması’nın 1081’de Selçuklular Döneminde Çaka Bey tarafından kurulduğunu da anlattı. Deniz Kuvvetleri’nin önemini Selçuklular ve Osmanlı’dan bu tarafa tarihi açıdan da ele alan Kılınçel, “Günümüzde bir Fırkateyn 500 milyon dolar, bir denizaltı 400 milyon dolar, bir hücümbot 120 milyon dolar maliyete sahiptir. Bir savaş gemisi üç yıl içinde temin edilebilir. Ancak buna komuta edecek gemi komutanı 15 yılda, komodor 20 yılda, amiral 25 yılda yetişmektedir. Türkiye dış ticaretinin yüzde 90’ını Deniz yolu ile yapıyor. Deniz ulaştırması kesintiye uğradığında Türk ekonomisinin dayanma gücü kırılır. Deniz Kuvvetleri 27 Fırkateyn, 14 Denizaltı, 9 Korvet, 108 Hücumbot, 23 Füze Saldırı Gemisi, 102 Sahil Güvenlik Gemisi ve 21 Mayın Gemisi'ne sahiptir” diye konuştu.

Türk Donanmasının 1974’de Kıbrıs’a yaptığı çıkartma ile kendini ispatladığını ve Amerikan ambargosundan sonra Erbakan Hoca’nın akıllı davranması ve emriyle Almanlarla savaş gemisi yapmaya başlayan Türkiye’nin deniz kuvvetlerinin 2010 yılında, Preveze’den sonra en kuvvetli dönemine ulaştığını kaydeden Kılınçel,  “Eğer 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki tutuklamalar olmasaydı, 6 yıl sonra Türk ordusunun komuta kademesinin yüzde 98'inin terörist  FETÖ Örgütü'ne mensup olacaktı” dedi. 


“FETÖ’CÜLER DEŞİFRE EDİLMELİ”

Konya’daki FETÖ yapılanmasıyla ilgili de önemli açıklamalar yapan Kılınçel, T.C. Devleti’ne ve Cumhurbaşkanına saldıran FETÖ’cülerin vatan duygularının olmadığını belirterek “Hepsinin deşifre edilip savcılıklara teslim edilmesi gerekir. Bu ülkenin savcıları, polisleri bu mücadeleyi tavizsiz şekilde sürdürmezse 15 Temmuz’dan daha fazla kötülükler yaşayabiliriz” dedi.

CHP’li bazı paragöz avukatların FETÖ’nün müridlerini Konya’da savunduklarını ileri süren Kılınçel, eski Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu’nun Konya’ya, özel olarak seçilerek gönderilmiş bir “operasyon şefi” olduğunu da söyledi. Konya arşivinin FETÖ’cü Tazcu’nun elinde olduğunu ve o arşivlerin hâlâ ele geçirilemediğini belirten Kılınçel, şu açıklamaları yaptı:

“Asıl önemli olan o arşivlerin ele geçirilmesidir. FETÖ, örneğin Konya’da STK’lar,  dernekler, vakıflar, zengin en az 500-600 iş adamı, barolar ve siyasi partiler olmak üzere bunların hepsini dinlemiş, görüntülü olarak arşivleyerek kaydetmiştir. Dolayısıyla bunları şantaj için kullanmıştır.

Konya’da emniyet müdürü Salih Tuzcu’nun adına üst geçit yapıldı. Bu utanç verici bir şey. Peki biz ve basın bunu hiç araştırdık mı? Kim emir verdi Belediye encümeninde buna kim emir verdi? O kriptocu FETÖ’cü bulunmadığı sürece Konya’da FETÖ’yle mücadelede başarıya ulaşılması mümkün değildir. Ve emniyete 136 tane arabanın hepsini şantajla aldı. Bütün bunların sorgulanması gerekiyor. Sorgulanmadığı sürece asla başarıya ulaşamayız. Çünkü kriptocu FETÖ’cüler hâlâ faaliyetlerine devam etmektedirler. Manipüle etmektedirler. Bugün Konyaspor’un başkanında baylock çıkıyorsa, gerisini siz düşünün.. Ve bırakılıyorsa mücadele edilmiyor demektir.”

Kılınçel, konuşmasını “Türkiye’de FETÖ’yle ölümüne mücadele eden tek adam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ondan aşağısı kadrolar onun kadar mücadele etmemektedir” sözleriyle tamamladı.  Ardından Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü, emekli Astsubay Bahri Kılınçel’e “Büyük Selçuklular” adlı kitabı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.