Kilo vermek için 10 bilimsel yöntem

Uzun süren detokslar, açlıklar, mutsuz eden diyet programlarına son! Bilimsel olarak kanıtlanmış bu yöntemlere kulak verin. Hayat rutininize ekleyeceğiniz bu 10 yöntemle kolayca kilo verebilirsiniz.

Kilo vermek için 10 bilimsel yöntem
Yayınlanma:

Uzun zamanlar süren diyet programları ve kabarık fiyatlı spor salonlarını bir kenara bırakın ve bu 20 zayıflama yöntemine kulak verin. Bu 20 teknik sayesinde hem kilo verecek hem de sağlıklı yaşamın tadına varacaksınız. Uzun uzadıya giden reçeteler, detokslar ve son zamanlarda moda olan ameliyatlar yerine acısız, ağrısız, moral bozukluğu olmadan uygulayacağınız bu yöntemler sanıldığından çok daha kolay…

İşte, kolayca kilo vermenizi sağlayacak 20 bilimsel zayıflama yöntemi;

1. Bol bol su için!

İçme suyu, metabolizma hızını 1-1,5 saatlik bir sürede yüzde 24-30 oranında artırır. Bu da daha çok kalori demektir.

2. Sabahları mutlaka en az bir yumurta yiyin!

Düşük yağ oranı ve yüksek protein değerli yumurta özellikle büyük açlıkla uyandığımız sabah saatlerinde en önemli başlangıçtır. Haşlanmış ya da az yağlı bir omlet uzun süre tokluk sağlar ve daah sonraki öğünlerde az yemenizi sağlar. Vereceğiniz kiloya göre yumurtayı 2’ye hatta 3’e çıkarabilirsiniz.

3. Kahve için!

Kahve çevresinde çok sayıda tartışma olmuştur, ancak bol miktarda antioksidan içeren kahve aynı zamanda da metabolizmayı çalıştırır. Araştırmalar, kahvedeki kafeinin metabolizmayı% 3-11 artırabileceğini, ayrıca yağ yakmayı % 10-29 artırabileceğini göstermiştir. Ancak bu kahve Türk kahvesi ve filtre kahve gibi sağlıklı kahveler olmak zorunda. Unutmayalım ki piyasada çokça tüketilen instant kahveler katkı maddesi kaynağıdır.

4. Günde en az bir bardak yeşil çay için!

Yeşil çay, yağ yakmayı artırmak için kafeinle birlikte çalıştığı düşünülen güçlü antioksidanlarla yüklüdür. En güçlü metabolizma çalıştırıcılardan yeşil çayın yağ yakma şöhreti de çok uzun zamana dayanıyor…

5. Yemekleri hindistancevizi yağıyla pişirin.

Araştırmalar sonucu; orta zincir trigliseritler açısından zengin olan hindistancevizi yağının, günde 120 kalori ile metabolik hızı büyük ölçüde artırdığı ve bu sırada günlük kalori alımını 256 kalori kadar azalttığı kanıtlanmıştır.

6. Şekerle vedalaşın…

Özellikle çaya, kahveye eklenen şekerden bir an evvel vazgeçmeniz gerekiyor. En tatlı zehir denilen şeker yüksek früktozlu mısır şurubu ile birlikte, obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve daha fazlasına davetiye çıkarır.

7. Rafine karbonhidratlardan uzak durun!

Bu demek oluyor ki işlenmiş unlu mamullerle arayı açmanın vakti geldi. Ekmek, kek, kurabiye ve türevi bütün işlenmiş gıdalar içinde bulunan şekerle beraber, kan şekerini fırlatıcı özelliği ile ani açlıklara neden olur. Mesela kahvaltı ve diğer öğünlerde doymak arzusuyla yenen ekmek size 1-2 saatte kalmak açlık sinyallerini verir.

8. Bir Yiyecek Günlüğü Tutun

Kilo verme üzerine yapılan çalışmalar; porsiyon kontrolü ve kalori sayma ile birlikte, tam olarak ne yediğinizi kaydettiğiniz bir gıda günlüğü tutmanın kilo verme başarısını arttırdığı sonucuna varmıştır.

9. Aniden açlık hissettiğiniz anlar için elinizin altında sağlıklı atıştırmalıklar olsun.

Aç olduğunuzda sizi tatmin edecek ilk şey için çaresiz kalabilirsiniz. Genellikle bu, işlenmiş atıştırmalıklar gibi sağlıksız bir seçenek olabilir. Boş kalorileri tüketmeyi önlemek için yalnızca sağlıklı gıdaları el altında tutmayı deneyin. Bütün meyveler, bir avuç fındık, çiğ sebzeler ve yoğurt düşünülmesi gereken en iyi seçeneklerdir.

10. Acı biber yiyin!

Acıya dayanıklı olanlar için olan bu öneri metabolizmayı artırmak amacıyladır. Şöyle ki kırmızı acı biber metabolizmayı en çok artıran yiyeceklerin başında gelir. Bunun için her yemeğinize kırmızı acı biber ekebilir ve arzu ettiğiniz kadar acı biberi yiyerek kilo kaybedebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.