Mühendis-Akademisyen Naci Görür kimdir? Naci Görür nerelidir?

Mühendis-Akademisyen Naci Görür kimdir? Naci Görür nerede doğdu?Hangi üniversiteden mezun? Naci Görür eserleri nelerdir?

Mühendis-Akademisyen Naci Görür kimdir? Naci Görür nerelidir?
Yayınlanma:

NACİ GÖRÜR

Naci Görür, 9 Eylül 1947 tarihinde Elazığ’da doğdu. Annesi Hatime Hanım, babası Ahmet Görür Bey’dir. Babası Görür dört yaşındayken öldü. İlkokulu Altınova İlkokulu’nda, ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda, 1963 yılında başladığı liseyi de Elazığ Lisesi’nde 1966 yılında bitirdi. Naci Görür, 1973 yılından beri Ayten Akyıldız ile evli ve iki çocuğu bulunmaktadır.

1966 yılında başladığı (İTÜ) İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi Aday Adayı Bursu ile okuyarak 1971 yılında Yüksek Mühendis olarak mezun olmuştur. 1973 yılına kadar İstanbul Teknik Üniversitesinde asistan olarak çalışmıştır.

1973 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursu ile doktora yapmak üzere İngiltere’ye giden Görür, Londra Üniversitesi Imperial College Royal School of Mines’da Diploma of Imperial College, Master of Philosophy ve Doctor of Philosphy derecelerini alarak Sedimentoloji üzerine doktorasını yaptı.

1978 yılında Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde çalışmaya devam eden Naci Görür 1983 yılında doçent, 1989 yılında profesör oldu. 1997-2000 yılları arasında İstanbul Teknik​​​​​​​ Üniversitesi Maden Fakültesi’nin dekanlığını yaptı. Profesör Dr. Naci Görür Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzmandır. Özellikle 1999 depremlerinden sonra Marmara Denizi’nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması için yoğun bir faaliyet gösterdi ve çok sayıda ulusal ve uluslar arası proje yürüttü.

naci.jpg​​​​​​​

1983 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı. 1997 yılında yaptığı araştırmalar nedeniyle Türkiye Bilimler Akademisi asil üyeliğine seçilip, ODP Türkiye temsilciliği, Avrupa Bilim Vakfı ODP bilimsel komite üyeliği, ODP üyeliği, okyanus araştırmaları bilimsel komite üyeliği, TÜBİTAK’da Yer, Deniz, Atmosfer Bilimleri ve Çevre Araştırma Grubu Üyeliği, Tubitak ulusal deniz jeolojisi araştırmaları koordinatörlüğü, Tubitak bilim kurulu üyeliği gibi görevlerde çalışmalarda bulunmuştur. 2000 Yılında aynı kurumun Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı’na getirildi. 2004 yılında NATO bilim ödülünü aldı.

2003–2010 arasında yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 Haziranından itibaren tam zamanlı öğretim üyesi olarak tekrar İTÜ’ye döndü.

KİTAPLARI

Faya Seyehat: Bir Bilim Adamının Not Defterinden (2000)

Tarihi Ve Çevresiyle Yalova Termal Kaplıcaları (2020, Nurhan Atasoy’la birlikte)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.