'Kimse siyasetin dışında hiçbir güce sahip değil'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kimse bu ülkede siyasetin dışında, demokrasinin dışında ve milletin kendine verdiği iradenin dışında hiçbir yetkiye hiçbir güce sahip değildir" dedi

'Kimse siyasetin dışında hiçbir güce sahip değil'
Yayınlanma:

MUĞLA (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde geçen yıl hizmete giren Palmarina'yı ziyaret ederek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Son günlerde artan terör olaylarına yönelik bir soruya Zeybekci, "Terörün her türlüsüne, demokrasi dışındaki her türlü eyleme, her türlü harekete karşıyız. Özellikle de eli silahlı terör örgütüne de eli silahlı terör eylemlerini de lanetle kınıyoruz. Kimse bu ülkede siyasetin dışında, demokrasinin dışında ve milletin kendine verdiği iradenin dışında hiçbir yetkiye hiçbir güce sahip değildir" cevabını verdi. 

"Bunlar birlik ve beraberliğimize yapılan saldırılar"

Zeybekci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili de "İstanbul İl Başkanlığımıza, il teşkilatımıza silahlı saldırı düzenleyenlerin de bu ülkeye kastı olan provokatörler olduğuna inanıyorum. Bunları birlik ve beraberliğimize yapılan en büyük son önemli saldırılar olarak görüyoruz" diye konuştu.

"Terör örgütünün kampları büyük şekilde tahrip edildi"

Bakan Zeybekci, son günlerde öldürülen PKK'lıların sayısına da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün rakamlar da açıklandı. Terör örgütünün elinde yani o büyük ahtapotun kollarından biri olan PKK'nın elinde maalesef kullanılan o terör örgütü mensuplarının yaklaşık 400'ünün etkisiz hale getirildiği, yaklaşık bine yakının yaralandığı, destek alanlarının, lojistik alanlarının, kamplarının çok büyük şekilde tahrip edildiğini görüyoruz." 

Vatandaşları rahatsız etmeden en etkin şekilde operasyonların devam ettiğine işaret eden Zeybekçi, gözaltıların ve tutuklamaların devam ettiğini anlatarak, "Gözaltıların sonunda tutuklamalar devam ediyor, binlerle anılabilecek rakamlarla. Bunlar devam edecek. Bu vatanın, Türkiye'nin en uzak ücra köşesi dahi olsa devlete karşı, millete karşı milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı her kim ki başını kaldırdı o baş ezilecektir arkadaşlar bu kadar net söylüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Koalisyon kurma çalışmaları

Zeybekci, koalisyon kurma çalışmalarıyla ilgili bir soruya ise "Koalisyonla ilgili hükümetimiz ilk günde ne söylediyse onu hala söyleyerek yoluna devam ediyor. AK Parti'nin tabanının ne dediğini gayet iyi biliyoruz. Şu anda kimin ne sinyal verdiğini ne mesaj verdiğini de gayet iyi biliyoruz. Partinin tabanıyla ilgili bu hassasiyetlerimizi karşılayan ve bunu yerine getiren kim olursa bunlarla da koalisyon görüşmeleri devam edecek" yanıtını verdi.

 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.