KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Türk ulusuna yapılmış bir hakarettir

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Söz konusu olay Türk ulusuna yapılmış bir hakarettir." değerlendirmesinde bulundu.

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu: Türk ulusuna yapılmış bir hakarettir
Yayınlanma:

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, "Söz konusu olay Türk ulusuna yapılmış bir hakarettir. Bu menfur olayın sorumlularının görevden el çektirilmiş ve NATO Genel Sekreteri tarafından Türkiye'den özür dilenmiş olmasına karşın, soruşturmanın derinleştirilerek olayın arkasında bulunanlar hakkında da gerekli işlemin yapılması ve benzeri olayların tekrarlanmaması için tedbir alınması NATO'dan beklenendir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ertuğruloğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ana vatan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının düşman ülkelerin liderleri arasında gösterilmesini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin kullanılarak, sahte bir adres üzerinden düşman ülkelerle iş birliği yaptığı yönünde mesaj verilmeye çalışılmasını şiddetle protesto etti.

Bir skandal teşkil eden bu olayın ne müttefiklik ne de dostluk ile bağdaşmadığını vurgulayan Ertuğruloğlu, "Söz konusu olay Türk ulusuna yapılmış bir hakarettir. Bu menfur olayın sorumlularının görevden el çektirilmiş ve NATO Genel Sekreteri tarafından Türkiye'den özür dilenmiş olmasına karşın soruşturmanın derinleştirilerek olayın arkasında bulunanlar hakkında da gerekli işlemin yapılmasını ve benzeri olayların tekrarlanmaması için tedbir alınması NATO'dan beklenendir." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.