“KKTC, Türkiye için bir pazar”

KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC’nin Türkiye için bir Pazar olduğunu belirterek tecrübelerinden yararlanmak için Konyalı yatırımcıları ülkesine davet etti.

“KKTC, Türkiye için bir pazar”
Yayınlanma:

KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Konya Ticaret Bsorskası’nı ziyaret etti. Türkiye ile Kıbrıs arasındaki ticari ilişkilerin artırılması amacıyla Konya ’ya geldiğini belirten Bakan Sunat Atun, KKTC ile Türkiye arasında dostane ilişkilerin güçlü bağ ve kökenlerinin olduğunu söyledi. Atun, “KKTC, Türkiye için bir pazar. Bu konuda ortak, güzel çalışmalar yapılabilir. Türkiye programımız çerçevesinde özellikle Konya'yı görmek istedik. Burada yaptığımız ziyarette Konya tarımını ve tarımsal ticaretini yakından tanıma fırsatı bulduk. Bu aşamada ülkemizde büyük ölçüde yenilikçi teknolojilerin uygulanması, özel sektörün geliştirilmesiyle, doğrudan bütçe dışı yatırımların artırılmasıyla sağlıklı ve yeni bir ekonominin oluşturulması hedefleniyor. Tecrübelerinizden yararlanmak için sizi KKTC’ye davet ediyoruz” dedi.

KONYA, PAYLAŞMAYA HAZIR

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, KKTC heyetinin ziyaretinin karşılıklı olarak iyi değerlendirileceğine inandığını söyledi. Çevik, “Düzgün, sağlıklı ve sürdürülebilir bir işbirliğinden her iki taraf da kazançlı çıkacaktır. Stratejik bir konuma gelen tarım ve tarımsal ticaretin geliştirilmesi, bölge barışına da katkı verecektir. Konya Ticaret Borsası ve üyelerimiz bu anlamda bilgi, tecrübe ve sermayelerini dost ve kardeş KKTC ile paylaşmaya hazırdır. Özellikle un, makarna, bulgur, tarım makineleri sanayimiz ile tohumculuk konularında çok kapsamlı adımlar atılmalıdır” diye konuştu. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.