Kokorecin fiyatı lezzetini aştı

Kokoreç üzerine işletmesi bulunan Hüseyin Yalım sektörde ürün miktarının azaldığını belirtirken kokoreç fiyatının yükseldiğini ifade etti.

Kokorecin fiyatı lezzetini aştı
Yayınlanma:

Bağırsaktan yapılan lezzetiyle Anadolu yemek kültürünün bir parçasını kokoreç oluşturuyor. Ama son günlerde kokoreç lezzetinden çok fiyatıyla gündemde yer alıyor. Kadınlar Pazarı’nda kokoreç dükkanı işleten Hüseyin Yalım sakatat fiyatlarının yükselmesinin kokoreç fiyatlarını ciddi oranda etkilediğini ifade etti. Kokoreç fiyatının yükselmesinde çeşitli nedenlerin etkili olduğunu vurgulayan Yalım, “Karkas etinin ithal edilmesi ile sakatat fiyatları yükseldi ve buna bağlı olarak kokoreç fiyatlarını etkiledi. Ayrıca kış mevsiminde olmamız hasebiyle kuzu kesiminde düşüş olması ve arz- talebin yükselmesi ile kokoreç fiyatları yükseldi. Buna birde medya da kokoreç yiyenler mutlu oluyor haberleri eklenince kokorece olan talep daha fazla oldu” şeklinde konuştu.  

“90 TL’YE ALDIĞIMIZ BİR ŞİŞ ŞUAN DA 120 TL”

Kokorecin bir damak tadı olduğunun altını çizen Hüseyin Yalım, bu nedenle bu tattan vazgeçemeyen insanların olduğunu belirtti. Her yelpazeden insanın kokoreç yediğini vurgulayan Yalım, kokoreç şu anda düşük seviyelerde geliyor. Kokorece talep azalmadı çok fazla talep söz konusu. Ama önceden 90 TL’ye aldığımız bir kokoreç şişi şuan 120 TL olurken yarım ekmek kokoreç 8 TL’den 12 TL’ye yükseldi” diye konuştu.

Muhabir: Gamze Erdoğan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.