Konya AGD 43. Dönem toplantısı yapıldı #KonyaHaber

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Konya Şubesi 43. dönem planlama toplantısını Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otelde hafta sonu iki günlük bir kamp ile gerçekleştirdi

Konya AGD 43. Dönem toplantısı yapıldı #KonyaHaber
Yayınlanma:

30 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 43. dönem Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi planlama toplantısına şube yönetim kurulu üyeleri komisyon başkanları ve merkez ilçe başkanları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan 43. Dönem planlama toplantısına Şube Başkanı Mehmet Parlak başkanlık yaptı. Parlak; yeni dönemin hayırlara vesile olması dileğiyle başladığı konuşmasında “Bugün burada 43. Dönemin Planlama Toplantısını yapıyoruz. Allah hepimize inşirah versin. 1975 yılında Milli Gençlik Vakfı ile başlayan gençlik çalışmamız Anadolu Gençlik Derneği çatısı altında 43’inci dönemine ulaşmıştır. Her ne kadar biz bu döneme 43. Dönem desek de biz biliyoruz ve inanıyoruz ki yeryüzünde ilk insanla başlayan kutlu bir yürüyüşün erleriyiz” dedi.

Yeni dönem için teşkilat mensuplarına da bir çağrı yapan Parlak, üniversite öğrencilerinin hepsine kapılarının açık olduğunu hatırlattı. Parlak, “Kapımıza gelen her öğrenci için kapımızı açık tutacağız. Gelen öğrencilerimizi kabul edeceğiz. Mekanizmamızı buna göre oluşturacağız. Gençlerimizle hemhal olacağız. Yüreğimizi ortaya koyar, kardeşliğimizi hakiki anlamda gösterirsek, gençlerimiz bizimle fedakârca çalışacağından eminiz. Bütün vazifelerimiz genci kazanmak üzerine olmalıdır” diye konuştu. Parlak, omuzlarında çok önemli görevler olduğunu da ifade ederek, “Sorumluluğumuz üniversitesiyle, lisesiyle, imam-hatipleriyle, ortaokuluyla, ilkokuluyla, kreşiyle eğitimin yapıldığı tüm mekânlardaki gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşmaktır. Sorumluluğumuz çalışan ya da çalışmayan tüm gençlerimize ulaşmaktır. Sorumluluğumuz hangi ırktan, mezhepten ya da düşünceden olursa olsun tüm gençlere sevgi ve kardeşliğin teminatı olduğumuzu göstermektir. Bunun yolu bir selamdan, bir güler yüzden geçiyor. Gençlerden bir selamı, bir güler yüzü esirgemeyin. Bunun hesabını kimse veremez. Bunun yolu bir bardak çaydan geçiyor. Gençlerden bir bardak çayı esirgemeyin. Bunun hesabını kimse veremez. Bir yurda, bir öğrenci evine kilitlenerek sene sonunu getirmek verilen görevi eksik yapmaktır” dedi. “Biz yaptığımız her çalışmayla, attığımız her adımla Müslümanlar arasındaki parçalanmışlığı gidermenin gayretinde olacağız” diyen AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, son olarak şu hususlara dikkat çekti: “Biz her açıklamamızda, her temasımızda İslam coğrafyasında yaşanılan ayrılıkları bitirmenin, kaos ortamını sonlandırmanın gayretinde olacağız. Tüm dünyada ezilenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında olmanın gayretinde olacağız. Siyonizm’e ve emperyalizme karşı uyanışa, dirilişe, direnişe vesile olma çabamız her daim devam edecektir. Yeryüzünde dökülen kanın durması, akan gözyaşlarının dinmesi, açılan yaraların kapanması için dil dökeceğiz, ter akıtacağız. Türkiye’nin birinci meselesi ahlaki yozlaşmadır. Bunun içinde önce ahlak ve maneviyat diyen kadrolara ihtiyaç vardır. Bir insanın, dünya hayatının cazibesine kapılmadan ve dünyanın geçici olduğunu unutmadan istikamet üzerinde yürüyebilmesi ancak sağlam bir inançla olur.” İki gün devam eden 43. Dönem planlama toplantısında komisyon başkanları yeni dönemde gerçekleştirilecek olan faaliyetlerini sunum eşliğinde şube yönetimine anlatarak istişareye sunuldu. Şube yönetimi içindeki görev değişiklikleri ve ilçe sorumlularının belirlenmesinin ardından güzel bir kaynaşma ile program sonladırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.