Konya Akşehir’de Mevlana Anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında “Hz. Mevlana, Kardeşlik ve Sosyal Yaşam” konferansı verdi. Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü ve Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, Kaymakamlık İdarecileri ve asker

Konya Akşehir’de Mevlana Anlatıldı
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, konuşmasında Mevlana’nın daha çok düşünce dünyasına değinerek, Mevlana’nın sözleri üzerinden kardeşlik ve birlikteliğe vurgu yaptı.  Prof. Dr. Hüseyin Kara bütün insanlara yardımlaşmayı cömertliği öğretmenin Müslümanlar üzerine farz olduğunu belirterek, Hacıveyiszade, Ali Ulvi Kurucu, Tahir Büyükkörükçü gibi yakın tarihte Konya’nın yetiştirdiği değerli insanların eserlerinden hareketle Mevlana’nın tefekkür dünyasını açıklamaya çalıştı.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Temizel, etkinliklerin gençlere ve tüm Türk dünyasına indirgenmesi için hep birlikte diğer kurumlarla ortaklaşa çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Temizel, Selçuk Üniversitesi Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü olarak Mevlâna ve Mevlevîlik Kültürünün tamamen aslına uygun ve bilimsel gerçekler doğrultusunda anlaşılması konusunda çalışmalarına aralıksız devam etmekte olduklarının altını çizdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.