Konya Beyşehir Gölü'nde bir teknenin alabora olduğu ihbarı ekipleri harekete geçirdi #KonyaHaber

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl kıyısındaki açıklarda bir botun alabora olarak battığı yönünde yapılan bir ihbar polis, jandarma, belediye, zabıta, itfaiye ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi.

Konya Beyşehir Gölü'nde bir teknenin alabora olduğu ihbarı ekipleri harekete geçirdi #KonyaHaber
Yayınlanma:

Edinilen bilgiye göre, Vuslat Parkı kıyısındaki Beyşehir Gölü kıyısında bulunan bazı kişiler, kıyıya yaklaşık 500 metre mesafede açıklarda hızla ilerleyen bir botun dalgalar arasında batarak gözlerden kaybolduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen zabıta, polis, jandarma, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri kıyıya geldi. Görgü tanığı kadın ve kızlardan olayla ve battığı iddia edilen bot ya da tekneyle ilgili bilgi almaya çalışan ekipler, kıyıdan yaklaşık 500 metre mesafede sağanak yağış altında dalgalar arasında hızla ilerleyen, üzerinde bir kişi olan bot veya beyaz bir teknenin alabora olarak battığı, ardından gözlerden kaybolduğu bilgisini aldı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, kıyıya gelerek görgü tanıklarından ve ekiplerden konuyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kıyıda çalışma başlatmak üzere tekneler hazır bekletilirken, Konya’dan talep edilen dalgıç ekiplerinin gelmesi için beklenmeye başlandı. Bu arada, şiddetli yağış ve fırtınaya rağmen göle açılan ve açıklardan av dönüşü kıyıya gelen balıkçılar, alabora olan ya da batan bir teknenin olmadığı yönünde ekiplere bilgi verdi. Güvenlik güçlerine herhangi bir kayıp başvurusu ya da ihbarı da olmadığı öğrenilirken, bir süre sonra kıyıya yanaşan bir beyaz teknenin, ihbar edilen tekne olup olmadığı yönünde ekipler araştırma başlattı. Dalgalar arasında ilerlerken gözden kaybolan ve battığı sanılan beyaz teknenin, bir süre sonra kıyıya dönen ve görgü tanıkları tarafından alabora olduğu ihbar edilen tekne olduğu daha sonra anlaşılınca, herkes rahat bir nefes alındı. Bölgeye sevk edilen tüm ekipler daha sonra sahilden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.