Konya'da "atlı zabıtalar" işbaşında

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan atlı zabıta ekibi, 4 Friesian ırkı kısrakla göreve başladı.

Konya'da "atlı zabıtalar" işbaşında
Yayınlanma:

Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Hollanda'dan 6 ila 9 yaşlarında 4 at getirdi.

Oluşturulan 6 kişilik atlı zabıta ekibi, Konya'nın önemli coğrafi merkezlerinden "Apa", "Loras", "Meke" ve "Göksu"nun adı verilen kısraklarla işbaşı yaptı.

Atlı zabıta ekibi, taşıma aracıyla görev bölgelerine nakledilen atlarla kentin kalabalık noktalarından Türk Yıldızları Parkı, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Hadimi Parkı, Ecdat Parkı, Mevlana Meydanı ve Kültür Park'ta devriye görevi yapıyor.

Atlarla fotoğraf çektiriyorlar

Ekiplerin devriye görevi yaptığı kentin önemli merkezlerinde, 1 metre 75 santimetrelik bel boyu ve paçalı ayaklarıyla atlar, genç, yaşlı, kadın ve çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Konyalılar, atların yanında hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Zabıta ekiplerine çarşı ve parklarda hız kazandırması amaçlanan atlar, ekiplere çalışmalarında kolaylık sağlıyor.

Şehir hayatına uyumlu, sakin ve soğukkanlı olduğu gözlenen atlar, temel dresaj (at terbiyesi) eğitimi aldı. Zabıta Daire Başkanlığının atlı zabıta birimi, 2 at antrenörü, 2 binici ve 2 yer personelinden oluşuyor.

Rutin bakım, besleme ve antrenmanları teknik personel tarafından yapılan atların 45 gün arayla ayak bakımı yapılıyor ve nalları değiştiriliyor. Yılda üç defa parazit ilaç tedavisi yapılan atlar, 6 ayda bir ağız ve diş sağlığı kontrolü yapılarak genel sağlık kontrolünden geçiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.