Konya'da basketbol heyecanı başlıyor

Konya’da basketbol hasreti sona eriyor. Selçuklu Belediyespor, Türkiye Basketbol 1.Ligi’nin ilk haftasında 1 Ekim Pazar günü sahasında Samsun Büyükşehir Anakentspor ile karşılaşacak

Konya'da basketbol heyecanı başlıyor
Yayınlanma:

HABER: FATİH ŞEKER

Geçen sezon profesyonel basketbol maçı izleyemeyen Konyalı basketbolseverlerin hasreti sona eriyor. Bu sezon Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Basketbol 1.Ligi’ne davet edilen Selçuklu Belediyespor, yeni sezonun ilk maçına bu hafta sonu çıkacak. Mavi-beyazlı ekip, yeni sezonun ilk maçında 1 Ekim Pazar günü evinde Samsun Büyükşehir Anakentspor ile karşılaşacak. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 16.00’da başlayacak.

YENİ YAPILANMA

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri olan ve bünyesinde binlerce sporcu barındıran Selçuklu Belediyesi, basketbolda yeni bir yapılanmaya gitti. Başantrenörlüğe aynı zamanda U18 Milli Takımını da çalıştıran genç antrenör Serkan Erdoğan’ı getiren mavi-beyazlı ekip, genel menajerliğe ise Konya’da uzun yıllar basketbol oynayan Bekir Yarangüme’yi getirdi. Takımda asistan koçlar olarak Halil Atlı, Volkan Ertetik ve Eren Özteke, Başantrenör Serkan Erdoğan’a yardımcı olacak. Basketbol takımında yönetim kurulu olarak Konya’nın seçkin 8 iş adamı görev yapacak.

KADRO 13 KİŞİ

Selçuklu Belediyespor sadece 10 günde hem yerli hem de yabancı transferleri bitirdi. Temsilcimiz, kadrosunda gelecek vaat eden genç yıldızlarla birlikte ligi tanıyan tecrübeli isimler de dahil etti. Selçuklu, yabancı seçimlerini 2 ve 4 numaralı pozisyonlarda kullandı. Mavi-beyazlı ekip, Hırvat skorer Fran Pilepic ve Amerikalı uzun forvet Will Daniels ile kadrosunu takviye etti. Selçuklu Belediyespor’un yeni sezon öncesi 13 kişilik bir oyuncu kadrosu bulunuyor.

GENÇ İSİMLER DİKKAT ÇEKİYOR

Kadroda Leventcan Koçak, Arca Tülüoğlu, Mertcan Solkol ve Bertan Baştan gibi potansiyelli genç oyuncular yer alıyor. Fırat Töz, Yunus Çankaya ve Sertay Gürsu daha önce Konya’da basketbol oynayan isimler olarak göze çarpıyor. Burak Yönder ve Emre Bayav gibi deneyimli isimler ise ligi yakından tanıyor. Daha önce Banvit, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlarda oynayan 2.15 m boyundaki milli basketbolcu İzzet Türkyılmaz, kendisinden beklenen patlamayı Konya’da yapmaya çalışacak.

Takım kaptanlığını aynı zamanda Konyalı deneyimli pivot Nezih Özbakır’ın yapacağı Selçuklu Belediyespor, yeni sezonda play-off’u zorlamayı hedefliyor.

Kadrodaki oyuncuların pozisyonları ve yaşları şu şekilde:

Arca Tülüoğlu: Oyun Kurucu (20)

Leventcan Koçak: Oyun Kurucu (18)

Fırat Töz: Oyun Kurucu (26)

Sertay Gürsu: Şutör Guard (30)

Fran Pilepic: Şutör Guard (28)

Mertcan Solkol: Şutor Guard (21)

Burak Yönder: Şutör Guard (29)

Yunus Çankaya: Kısa Forvet (32)

Bertan Baştan: Kısa Forvet (19)

Will Daniels: Uzun Forvet (31)

İzzet Türkyılmaz: Uzun Forvet (27)

Nezih Özbakır: Pivot (37)

Emre Bayav: Pivot (30)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.