Konya'da bir nargile-hane ( Özel Haber )

Konya'da bir nargile-hane ( Özel Haber )

Konya'da bir  nargile-hane ( Özel Haber )
Yayınlanma:

Konya'da kendi ürettiği nargile takımlarını dükkânında müşterilerinin beğenisine sunan 46 yaşındaki Erol Çayır, günümüzde nargileye olan yoğun talepten dolayı işlerinin iyi gittiğini belirtti

Merkez Karatay Mahallesinde çeşitli nargile takımları satan 46 yaşında ki Erol Çayır’ın kendi imalatı olan ürünleri büyük ilgi görüyor. Bulunduğu cadde içerisinde vitrininde ki çeşitli Nargile modelleriyle dikkat çeken dükkân, sahibi ve nargilelerin üreticisi Erol Çayır tarafından Nargile-hane olarak adlandırılıyor. Konya'da nargileye olan ilginin eskiye göre daha fazla olduğunu belirten Erol Çayır, artık insanların Nargile kafeler yerine kendi evlerinde keyif yapmak için dükkânından çeşitli nargileler aldığını dile getirdi.

"SATIŞLAR PATLADI"

Özellikle gençlerin Nargileye olan ilgisinin daha fazla arttığını belirten işletmeci Erol Çayır, "Nargile dediğimiz içecek bir keyif için içilen ve insanları bir nebzede olsa rahatlatan bir kütürdür. Tarihten bu yana Osmanlıda olmak üzere nargile ülkemizde sıkça ilgi görmüştür. Ancak Konya bazında düşünecek olursak, daha önceleri Nargile kafelerin sayısı 100 'iken şimdi bin oldu. En çokta gençler nargileye düşkün duruma geldi. Nargileye olan yoğun talep giderek insanların bireysel zevkine dönüşmeye başladı. Bende bu durumun farkına vararak zaten sevdiğim Nargile kültürüne estetik bir bakış açısı katarak dükkânımda çeşitli nargile takımları üretmeye başladım. Ürünlerimi kendim imal ederek zevkime göre vitrinlere yerleştirip müşterilerimin ilgisine ve beğenisine sunuyorum. Artık kafelerde Nargile içmek yerine estetik bir zevk haline gelen Nargile kültürü,  evlere taşınarak özel bir zevk haline geldi" dedi.  (Berat Bayındır ) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.