Konya’da bu yerlere dikkat edin!

Kış şartlarının sert geçmesi ve Konya’nın düz bir alana sahip olması nedeniyle tüm cadde ve sokaklarda buzlanma riski kendisini göstermeye başladı.

Konya’da bu yerlere dikkat edin!
Yayınlanma:

Hava sıcaklığındaki düşüşler, Konya’daki buzlanma riskini artırıyor. Trafikte büyük tehlikelere neden olan gizli buzlanma, yollardaki bazı kritik noktalarda kazalara davetiye çıkartıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber buzlanma tehlikesine karşı yetkililer, olumsuz yol koşullarında hızın azaltılması ve öndeki araçla takip mesafesinin artırılması, kış şartlarına uygun lastiklerin kullanılması, gerektiğinde patinaj zincirinin takılması, gündüz de olsa aracın farlarının açık tutulması, sisli havalarda sis lambasının yakılması ve eğer görüş alanı darsa aracın 4’lü flâşörlerini yakarak güvenli bir yerde durulması, karlı buzlu ve su birikintili yol kesimlerinde dikkatli olmaları konusunda sürücüleri özellikle uyarıyor. Yetkililer, aynı zamanda yağışların ardından sürücüleri gizli buzlanmanın beklediğini ama gizli buzlanma için herhangi bir yağışa ihtiyaç olmadığını ve sürücüleri aldatan en önemli faktörün de bu olduğuna dikkat çekerken ayrıca gizli buzlanmada sürücülerin dikkat etmesi gereken konuların en başında hızın geldiğini belirtiyorlar.

KONYA’DA BUZLANMA RİSKİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU YERLER

Hava sıcaklığındaki düşüşler nedeniyle Konya’da şehir içi çevre yollarında buzlanma riskinin en yüksek olduğu yerlerde ön plana çıkmaya başladı. Konya’da buzlanma riskinin en yüksek olduğu yerler ise şu şekilde sıralandı: Yeni İstanbul Caddesi (Mobilyacılar Alt Üst Geçit- Sanayi (Koyuncu) Alt Üst Geçit - Otogar Kavşağı’ndan Afyon istikameti - Aydınlık Alt Üst Geçit), Adana Çevre Yolu (Mobilyacılar Kavşağı’ndan Ereğli Çevre Yol Kavşağı’na kadar), Ankara yolu (Galericiler Kavşağı’ndan Ankara istikametine kadar), Beyşehir Çevre yolu (Sille Kavşağı’ndan Akyokuş istikametine), Karaman Çevre yolu (Karaman Altıyol Köprüsü- Karaman Çevre Yol Kavşağı’ndan Antalya Çevre Yol İstikametine), Antalya Çevre Yolu (Hatıp Kavşağı’ndan Antalya istikametine),  Aslanlı Kışla Caddesi, Karaman Caddesi, Hatıp Caddesi, Beyşehir Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Şefik Can Caddesi ve Keçeciler Caddesi.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.